Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. listopadu 2021 16:30
Čas čtení 5:13
Dominik Vetrák

10 nejlepších korejských filmů a seriálů na Netflixu

10 nejlepších korejských filmů a seriálů na Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Toto je to nejlepší z Jižní Koreje, co najdeš na Netflixu.

Squid Game a Hellbound rozpoutaly skutečné šílenství po jihokorejské filmové a seriálové tvorbě. Její velká část je i na Netflixu, ale někteří diváci vědí, že právě tyto dva seriály jsou jen špičkou ledovce.

Filmaři z Jižní Koreje natočili už desítky úžasných filmů a seriálů, které se ovšem nedočkaly potřebné pozornosti. My si na několik z nich posvítíme v tomto článku. Všechny se nacházejí na Netflixu, takže se nemusíš zatěžovat náročným hledáním cest, jak se k nim dostat.

Doporučeno
Mads Mikkelsen se popral s režisérem hned první den, natočil nezapomenutelné filmy a nepřestává nás okouzlovat svým talentem Mads Mikkelsen se popral s režisérem hned první den, natočil nezapomenutelné filmy a nepřestává nás okouzlovat svým talentem 22. listopadu 2021 9:30

1. Alive

Začneme filmem. S Alive tvůrci dokázali, že Jižní Korea to se zombies opravdu ví. Zombie filmů a seriálů zde máme každoročně hned několik, ale v drtivé většině jde o velmi slabé pokusy přinést do žánru něco nového nebo alespoň zpracovat zajímavě to staré. 

V Alive sledujeme příběh videoherního streamera, který uvízne v bytovce poté, co ve městě Seoul vypukne zombie apokalypsa. Oh Joon-woo bojuje nejen se zombies, ale také s hladem, žízní, úzkostmi, psychickými problémy a nástrahami spojenými s apokalypsou. Dokáže se z bytovky zamořené zombíky dostat? 

Alive oplývá i akčními a napínavými scénami s nemrtvými, ale na své si přijdou i diváci, kteří v takovém filmu dokáží ocenit i zaměření se na postavy.

2. Stranger

Jednou z hlavních postav tohoto krimiseriálu je Bae Doo-na, kterou můžeš znát i ze seriálů Sense8 a Kingdom či z filmu Cloud Atlas. Ztvárňuje zde policistku Han Yeo-jin, která pomáhá prokurátorovi Hwang Si-mokovi. Tomu po mozkové operaci chybí základní lidská empatie a dovednosti v komunikaci s ostatními lidmi. Společně se pokoušejí vyřešit důležitou vraždu. 

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Vyšetřování je dovede k překvapivému závěru. Co do činění mají s prohnilou korupcí nejen v řadách policie. Nejde už jen o jejich kariéry, ale i o jejich holé životy. Seriál se opírá o kvalitní herecké výkony, nepříjemnou kriminální atmosféru a skvěle napsaný příběh. Jen se musíš dostat přes pomalejší začátek a tempo, které nemusí sednout každému.

3. Kingdom

Zombie seriál odehrávající se na začátku 17. století v Koreji jsme ti již několikrát doporučovali a rádi to uděláme znovu. Jde totiž o nejlepší zombie seriál, na jaký můžeš narazit. Zapomeň na nelogické chování postav a nekonečný příběh à la The Walking Dead. Když přežiješ trochu pomalejší první epizodu, čeká tě napínavá jízda plná historické akce ve skvěle vypadajících prostředích. 

Princ Yi Chang (Ju Ji-hoon) se pomalu připravuje na nástup na trůn, zatímco se země zotavuje z japonské invaze. Všude zuří hladomor, nemoci a sociální nerovnost, ale ten největší problém její obyvatele teprve čeká. Kromě politických intrik musí Yi Chang bojovat o život na více frontách. Jednak po něm jdou mocní uzurpátoři trůnu, jednak se v zemi objeví zombies. A nikdo netuší, jak se proti nim bránit. Na Netflixu je dostupný i doprovodný film.

4. Hellbound

Hellbound jsme recenzovali teprve před několika dny, takže nemá smysl moc se v něm vrtat. Seriál se zabývá náboženstvím, sektami, nebezpečným kultem zfanatizovaných věřících, kteří si boží vůli ohýbají ve svůj prospěch a ovládají tím společnost. Využívají k tomu nadpřirozených událostí.

Doporučeno
RECENZE: Hellbound RECENZE: Hellbound 23. listopadu 2021 17:30

Božská bytost se zjeví před člověkem, aby ho informovala, kdy přesně zemře. V tu chvíli se odnikud objeví 3 nesmrtelné příšery, které člověka roztrhají a uškvaří na popel. První série se více než na příšery a nadpřirozené jevy zaměřuje na lidi a jejich příběhy, díky čemuž je emotivnější.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 106713 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse