Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2021 8:42
Čas čtení 0:58
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: Nově nakažených je znovu přes 20 tisíc, kvůli covidu tento týden v Česku zemřelo 450 lidí

KORONAVIRUS: Nově nakažených je znovu přes 20 tisíc, kvůli covidu tento týden v Česku zemřelo 450 lidí
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vysoké denní přírůstky nově nakažených zatím neustávají.

Během pátečního dne bylo v Česku hygienickými stanicemi potvrzeno 20 315 případů nákazy koronavirem. Informovalo o tom ministerstvo zdravotnictví. To je zhruba o 2 200 případů méně než před týdnem. Je to však již potřetí tento týden, co počet nově nakažených překročil 20 tisíc. Aktuální počet osob s potvrzenou nemocí covid-19 je u nás nejvyšší za celou dobu pandemie.

Poslední dny se počty hospitalizovaných pacientů drží stále na 6 tisíc. V současné době je v nemocnicích 6 169 osob, z toho 924 je ve vážném stavu. 

Za včerejší den je v souvislosti s koronavirem evidováno 63 úmrtí. Toto číslo však zřejmě při další aktualizaci dat ještě naroste. Od začátku týdne podle ministerstva zdravotnictví v Česku s covidem zemřelo 450 lidí. Celkový počet obětí již vystoupal na 32 744.

Doporučeno
VIDEO: Odpůrci očkování protestovali před domem šéfa České lékařské komory, přirovnávali ho k Mengelemu VIDEO: Odpůrci očkování protestovali před domem šéfa České lékařské komory, přirovnávali ho k Mengelemu 26. listopadu 2021 20:11

Kvůli šířící se nákaze a hrozbě, že dojde k zahlcení nemocnic vyhlásila vláda nouzový stav a sáhla po razantních opatřeních. Na veřejnost je zakázána konzumace alkoholu, restaurace, bary či kasina musí zavírat po 22. hodině a zakázány jsou také vánoční trhy s výjimkou prodeje stromků a kaprů. 

Jediné řešení, jak pandemii zvládnout, je podle vlády očkování, které má být pro některé věkové skupiny povinné. „Jsme přesvědčení, že musíme zavést povinné očkování pro lidi 60 plus. Možná od 50 plus. O tom budeme ještě diskutovat,“ řekl premiér Andrej Babiš (ANO).

Ukončené očkování má v Česku již přes 6,3 milionu lidí a více než 770 tisíc lidí dostalo třetí, takzvanou posilující dávku. Zájem o očkování v posledních týdnech výrazně narostl.

Doporučeno
PŘEHLED: Shrnujeme všechna opatření, která začínají platit v pátek 26. listopadu PŘEHLED: Shrnujeme všechna opatření, která začínají platit v pátek 26. listopadu 25. listopadu 2021 18:16
Domů
Sdílet
Diskuse