Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2021 15:46
Čas čtení 0:36
Ondřej Jarůšek

Miloš Zeman opustil nemocnici a vrací se do Lán

Miloš Zeman opustil nemocnici a vrací se do Lán
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident v sobotu opustil nemocnici.

Prezident Miloš Zeman opustil Ústřední vojenskou nemocnici a vrací se zpět do Lán. Informovala o tom Česká televize. Po dlouhé hospitalizaci prezident odjel z nemocnice již ve čtvrtek, po pár hodinách se do ní ale vrátil, protože u něj bylo potvrzeno onemocnění covid-19. Příznaky nemoci však dle lékařů nemá.

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček informoval, že v neděli v Lánech má Zeman jmenovat Petra Fialu (ODS) premiérem. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus však není jasné, zda k tomu dojde. Jak totiž upozornil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), pravidla jsou pro každého stejná a prezident má mít kvůli pozitivnímu testu dvoutýdenní karanténu. 

Doporučeno
Nejhorší, jakou jsme tady dosud měli. Toto zatím víme o nové variantě, která se šíří z jihu Afriky Nejhorší, jakou jsme tady dosud měli. Toto zatím víme o nové variantě, která se šíří z jihu Afriky 26. listopadu 2021 18:30

Vojtěchova slova podpořila i hlavní hygienička Pavla Svrčinová. „Postupovat by se mělo podle metodického pokynu, který jsem vydala 19. října letošního roku, kde i u osob, které nemají klinické příznaky covid-19, ale byly pozitivně testovány, trvá izolační doba minimálně 14 dní. Samozřejmě o jejím prodloužení rozhoduje ošetřující lékař dané osoby,“ řekla pro Českou televizi.

Domů
Sdílet
Diskuse