Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2021 8:39
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

Jmenování premiéra proběhne za nejpřísnějších hygienických opatření, oznámil Hrad

Jmenování premiéra proběhne za nejpřísnějších hygienických opatření, oznámil Hrad
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN PETR FIALA
Uložit Uložené

Zeman byl pozitivně testován na koronavirus, jmenování premiéra však v neděli proběhne, a to za přísných hygienických opatření, oznámil Hrad.

Petr Fiala (ODS) bude v neděli jmenován premiérem i přesto, že prezident Miloš Zeman byl pozitivně testován na koronavirus. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a hlavní hygieničky Pavly Svrčinové by měl být Zeman stejně jako ostatní pozitivně testovaní dva týdny izolaci, prezidentův mluvčí však oznámil, že ceremoniál za přísných opatření proběhne. 

Doporučeno
Nejhorší, jakou jsme tady dosud měli. Toto zatím víme o nové variantě, která se šíří z jihu Afriky Nejhorší, jakou jsme tady dosud měli. Toto zatím víme o nové variantě, která se šíří z jihu Afriky 26. listopadu 2021 18:30

„V neděli dne 28. listopadu 2021 se na zámku Lány, v jednom ze dvou oficiálních sídel prezidenta republiky, uskuteční ústavní akt jmenování předsedy vlády. Připraven je tak, aby bylo zajištěno důsledné splnění požadavků daných Ústavou ČR, zároveň s respektem k hygienickým opatřením souvisejícím s potvrzenou nákazou prezidenta republiky nemocí covid-19,“ uvedl Ovčáček v tiskové zprávě.

Domů
Sdílet
Diskuse