Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2021 19:10
Čas čtení 0:40
Radim Šlechta

Prezident znovu odložil ceremoniál předávání státních vyznamenání. Nový termín zatím stanoven není

Prezident znovu odložil ceremoniál předávání státních vyznamenání. Nový termín zatím stanoven není
Zdroj: TASR - Oliver Ondráš
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Předávání státních vyznamenání se opět odloží. Z původního termínu 28. října se mělo předávat se začátkem nového roku. Hrad se dohodne na novém termínu v prvním kvartálu roku 2022.

Předávání státních vyznamenání se znovu odloží. Prezident republiky se takto rozhodl vzhledem k vývoji pandemické situace. Vyznamenání, která měla být původně předávat již 28. října, prezident již jednou odložil na 1. ledna nadcházejícího roku. O novém termínu bude podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka rozhodnuto právě během prvního čtvrtletí příštího roku.

Doporučeno
Očkování by povinné být nemělo, ani pro lékaře. Divoké promořování již v zásadě probíhá, říká ředitel VFN David Feltl (Rozhovor) Očkování by povinné být nemělo, ani pro lékaře. Divoké promořování již v zásadě probíhá, říká ředitel VFN David Feltl (Rozhovor) 7. prosince 2021 7:00

Původní přeložení termínu proběhlo kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu prezidenta Zemana. V době, kdy měl prestižní ceremoniál původně proběhnout, byl prezident v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, kam ho ambulance převezla ze schůzky s Andrejem Babišem den po volbách do Sněmovny.

Hrad již v rámci původního předávání zveřejnil seznam osobností, které Miloš Zeman plánoval při příležitosti vzniku Československa vyznamenat. Patřila mezi ně například herečka Jiřina Bohdalová, podnikatel Petr Kellner nebo psychiatr Jan Cimický, který byl později několika ženami nařčen z údajného sexuálního násilí a obtěžování. Ten později uvedl, že státní vyznamenání nepřevezme.

Odložení předávání státních vyznamenání se z důvodu špatné epidemiologické situace odložilo i minulý rok. Tehdy Hrad pouze zveřejnil seznam laureátů. Letošním vyznamenaným chce Hrad poskytnout možnost účastnit se slavnostní akce. 

Domů
Sdílet
Diskuse