Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2021 14:59
Čas čtení 1:27
Vojtěch Vanda

Povinné očkování je prakticky jako znásilnění, řekl Marian Jurečka v podcastu Hospodářských novin

Povinné očkování je prakticky jako znásilnění, řekl Marian Jurečka v podcastu Hospodářských novin
Zdroj: ČTK/Říhová Michaela
NEWS KDU-ČSL OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka byl hostem podcastu Byznys a politika, kde se mimo jiné vyjádřil i k povinnému očkování.

Povinné očkování jako znásilnění. Budoucí ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka byl hostem Petra Honzejka v podcastu Hospodářských novin Byznys & politika, kde vysvětloval postoj nové vlády k povinnému očkování. Podle něj je nucení jisté skupiny lidí k očkování z hlediska potlačování rovného přístupu k lidem prakticky jako znásilnění.

Doporučeno
Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit? Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit? 10. prosince 2021 11:05

Jurečka v podcastu mluvil o své návštěvě v Lánech, kam si jej pozval prezident republiky Miloš Zeman před jmenováním vlády jako budoucího ministra, obhajoval svůj návrh v rámci důchodové reformy, nicméně nejzajímavějším byla jeho reakce na povinné očkování a vysvětlení, proč jej nastupující vláda nechce zavést.

Předseda lidovců uvedl hned několik důvodů. Ten první byl podle něj legislativně právní, jelikož vyhláška, kterou přichystala bývala vláda, je údajně snadno napadnutelná u soudu, pročež by ani nezačala fungovat. Druhá věc je přístup k očkování.

Domů
Sdílet
Diskuse