Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2021 17:26
Čas čtení 0:41
Jakub Paulík

Elon Musk znovu hýbe trhem s kryptoměnami. Stačil jeden tweet a dogecoin stoupl o více než 25 %

Elon Musk znovu hýbe trhem s kryptoměnami. Stačil jeden tweet a dogecoin stoupl o více než 25 %
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
ZAJÍMAVOSTI ELON MUSK
Uložit Uložené

Není to poprvé, kdy slova lídra Tesly otřásla kryptoměnami.

Elon Musk na Twitteru oznámil, že Tesla brzy přijme dogecoin jako platidlo za část svého zboží. Jedna krátká věta stačilo k tomu, aby cena kryptoměny během několika hodin vzrostla o 18 %, informuje Gizmodo. Později její nárůst překročil i 25 %.

Hodnota dogecoinu byla v době psaní článku 0,20 dolaru. Historického vrcholu dosáhla v průběhu května, kdy stoupla na 0,71 dolaru. Pro srovnání, cena bitcoinu je v současnosti přibližně 47 000 dolarů.

Doporučeno
Elon Musk se stal osobností roku podle magazínu Time Elon Musk se stal osobností roku podle magazínu Time 13. prosince 2021 15:53

Maxima populární kryptoměna bitcoin dosáhla v listopadu, když měla hodnotu 68 007 dolarů. Ethereum mě aktuálně hodnotu 3810 dolarů a rekord zaznamenalo v listopadu, kdy se obchodovala za 4806 dolarů.

Multimiliardář a aktuálně nejbohatší člověk na světě Elon Musk je v oblasti technologií velmi respektovaným člověkem. Na jeho kredibilitě mu nedávno přidal i slavný magazínu Time, který ho označil za osobnost roku 2021. „Málo lidí mělo na život na Zemi, a potenciálně i na život mimo Zemi, větší vliv než Musk,“ objasnil šéfredaktor Time toto rozhodnutí.

Zpět
Sdílet
Diskuse