Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. prosince 2021 12:36
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

Karolína Plíšková si na Australian Open nezahraje. Nešťastně si zlomila ruku

Karolína Plíšková si na Australian Open nezahraje. Nešťastně si zlomila ruku
Zdroj: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth
NEWS KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ TENIS
Uložit Uložené

Světová čtyřka novou sezónu neodstartuje na grandslamu v Austrálii. Při soustředění se zranila a Česko tak bude reprezentovat jen sedm tenistek.

Karolína Plíšková, která měla Českou republiku reprezentovat na Australian Open, se na úvodní grandslam nakonec nedostane. Když se světová čtyřka na novou sezónu chystala, zlomila si v posilovně pravou ruku. Tenistka si nezahraje v Sydney, Adelaide ani na Australian Open oznámila na sítích.

„Mrzí mě, že letos v Austrálii nemůžu odstartovat sezonu. Moji tamní fanoušci mi budou moc chybět,“ vyjádřila se finalistka letošního Wimbledonu, která v roce 2019 v Melbourne došla až do semifinále. „Bohužel jsem se zranila při tréninku a nebudu moci hrát v Sydney, Adelaide ani na Australian Open,“ říká tenistka.

Podle manžela a manažera Karolíny Plíškové Michala Hrdličky si tenistka zlomila vřetenní kost po tom, co upadla při tréninku v posilovně. Léčba by neměla podle něj trvat déle než čtyři týdny a fraktura prý není nijak komplikovaná, přesto ale v Austrálii na kurt nastoupit nemůže.

Česko bude tedy na jednom z největších světových turnajů reprezentovat sedm tenistek. Přihlášené jsou Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. Z mužů se ve dvouhře na kurtu objeví jen Jiří Veselý. Další Češi ale mohou postoupit z kvalifikace.

Domů
Sdílet
Diskuse