Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2021 8:34
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Ministryně Hubáčková: Směřujeme k tomu, abychom ukončili využívání uhlí do roku 2030

Ministryně Hubáčková: Směřujeme k tomu, abychom ukončili využívání uhlí do roku 2030
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANNA HUBÁČKOVÁ KDU-ČSL PETR FIALA
Uložit Uložené

Nová ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (nestr. za KDU-ČSL) při svém nástupu do funkce potvrdila, že chce dodržet plán lidovců ukončit těžbu uhlí do roku 2030.

Nová ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (nestr. za KDU-ČSL) potvrdila záměr ukončit využívání uhlí do roku 2030. Uvedla to na konci minulého týdne během svého uvádění do funkce, kterého se zúčastnil i premiér Petr Fiala (ODS). Na postu ministra životního prostředí vystřídala Richarda Brabce (ANO).

Doporučeno
Odborník na klima: Oteplení planety o 2 stupně a více přinese nezvratné změny klimatu Odborník na klima: Oteplení planety o 2 stupně a více přinese nezvratné změny klimatu 26. listopadu 2021 8:30

Ministryně uvedla, že si je vědoma, že největší výzvy jejího rezortu jsou spojeny s dopady klimatických změn. „Je zde nutná příprava, je třeba přeorganizovat energetiku, průmysl, zemědělství i hospodaření v krajině. Tyto výzvy si uvědomuji a připouštím, že na ně nebude ministerstvo životního prostředí stačit samo,“ řekla novinářům při uvádění do funkce. 

Domů
Sdílet
Diskuse