Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2021 12:30
Čas čtení 4:58
Dominik Vetrák

10 nejlepších filmů a seriálů od Netflixu v roce 2021

10 nejlepších filmů a seriálů od Netflixu v roce 2021
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ FILMY NETFLIX
Uložit Uložené

Od seriálů přes animáky až po depresivní věci nebo sexuální hry. Katalog Netflixu se letos rozrostl o skvělé počiny.

Rozhodli jsme se vybrat top 10, o kterém jsme zatím nemluvili. Některé filmy a seriály jsme již zmiňovali v žebříčcích 10 nejlepších seriálů a filmů roku 2021, proto se nám zdálo zbytečné jen kopírovat text z těchto článků.

Raději ti doporučíme další kvalitní počiny, proto v tomto seznamu (nejde tedy o žebříček s pořadím) nehledej tituly jako Arcane, Sex Education, Castlevania či 2. sérii Zaklínače.

Doporučeno
10 nejlepších her roku 2021 10 nejlepších her roku 2021 27. prosince 2021 14:30

1. Maid

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. Margaret Quailley předvádí v seriálu Maid jeden z nejlepších výkonů své kariéry, když se musí prodírat nechutně špinavými záchody, drhnout zatuchliny a snažit se při tom vychovat své dítě.

Emotivní, drsné a skvěle zahrané drama, které se ti vryje pod kůži. Není to nic pro slabé žaludky. Pokud však pro změnu toužíš po autentickém a smutném lidském příběhu, Maid tě učaruje.

Maid
Zdroj: Netflix

2. Tick, Tick... Boom

Andrew Garfield opět dokázal, jak je výjimečný herec. Lin Manuel Miranda (Hamilton) natočil svůj první film z pozice režiséra a moc se vydařil. Má sice pomalejší rozběh a některé skladby tě až tak nechytnou, ale celkový příběh je silný a emotivní, takže ke konci už budeš do filmu naprosto zažraný.

Bez Garfielda by však šlo o průměrný muzikál, jelikož je to právě on, kdo nese film na ramenou ve slabších, ale i silnějších scénách. Pochválit musíme také Alexandru Shipp a Vanessu Hudgens. Druhá jmenovaná je navíc součástí jedné z nejlepších filmových scén letošního roku.

3. Witcher: Nightmare of the Wolf

Zaklínači se anime žánr dost hodí. První celovečerní animák z tohoto světa se zaměřil na Vesemira, Geraltova mentora a posledního zaklínače na Kaer Morhenu. Poznáváme Vesemira jako dítě, jeho celoživotní lásku, mentora Declana a to, co se událo před Geraltem.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Animák je v první řadě brutální. Mnohem víc než seriál s Henrym Cavillem, takže zaklínači a příšery se nebojí trhat končetiny a podobně. Snímek zdobí také pěkná animace společně s hlasy herců, kteří se nesmírně hodí do svých rolí. Pro fanoušky tohoto světa jde o povinnost.

Zaklínač
Zdroj: Netflix

4. Beastars

U anime ještě chvíli zůstaneme. Beastars je originální příběh z Japonska, ve kterém existují zvířata s vlastnostmi lidí. Ovšem není to žádný BoJack Horseman. Tato zvířata se řídí svými skutečnými pudy. Býložravci to tedy mají ve světě mnohem náročnější než masožravci, kteří je loví a často je i zabíjejí kvůli chuti masa.

Hlavní postavou je vlk Legoshi, který se jednoho večera neudrží a napadne zaječici Haru. Místo toho, aby ji zabil, se do ní zamiluje. Anime zobrazuje sex, zabíjení a drsné rvačky, to vše na pozadí středoškolského života.

Beastars
Zdroj: Netflix

5. The Big Mouth

Ani 5. série oblíbeného animovaného seriálu nezpomaluje s nevhodným humorem a originálními nápady, jak zobrazit emoce, touhy a sexuální choutky teenagerů. Big Mouth je vtipný, ale dokáže tě přimět zamyslet se nad tím, jak teenageři vnímají současný svět a stále přístupnější sexuální život v útlém věku.

Doporučeno
VIDEO: Netflix odhalil plány na rok 2024. Podívej se na první záběry z očekávaných pecek VIDEO: Netflix odhalil plány na rok 2024. Podívej se na první záběry z očekávaných pecek 1. února 2024 15:00

Nasměješ se v každé epizodě. V 5. sérii se představí nové emocionální příšery, jako například nenávist, která v příběhu a ve vztazích postav udělá pořádný bordel.

6. The Mitchells vs. The Machines

Producenti snímku Spider-Man: Into the Spider-Verse spolupracovali s nadanými režiséry Michaelem Riandem a Jeffem Rowem. Výsledkem byl originální a skvěle vypadající animák o robotické apokalypse, před kterou měla celý svět zachránit nepříliš idylická rodinka Mitchellových.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 108089 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse