Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2021 9:00
Čas čtení 0:47
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: Na Štědrý den přibylo 2043 nakažených. O půlnoci v Česku skončí nouzový stav

KORONAVIRUS: Na Štědrý den přibylo 2043 nakažených. O půlnoci v Česku skončí nouzový stav
Zdroj: TASR/Petr David Josek
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví informovalo o nových údajích.

V pátek hygienické stanice potvrdily nákazu koronavirem u 2043 osob. Vzhledem k tomu, že byl Štědrý den, se podstatně méně testovalo. Provedeno bylo 20 tisíc PCR a zhruba 2 700 antigenních testů. O aktuálních údajích informovalo Ministerstvo zdravotnictví.

V posledních týdnech začaly počty nově nakažených výrazně klesat a spolu s nimi klesají i počty hospitalizací. V současné době je v nemocnicích, podle nových dat, 3 489 pacientů s covidem-19. Ještě na začátku měsíce jich přitom bylo kolem 7 tisíc. Ve vážném stavu je aktuálně 736 osob.

Doporučeno
Religionista: Na oslavách zimního slunovratu lidé vzývají slunce, kráčejí po žhavých uhlících a přijímají „křest“ (Rozhovor) Religionista: Na oslavách zimního slunovratu lidé vzývají slunce, kráčejí po žhavých uhlících a přijímají „křest“ (Rozhovor) 24. prosince 2021 14:30

Za pátek je v souvislosti s koronavirem evidováno dalších 26 úmrtí. S další aktualizací dat však zřejmě toto číslo ještě naroste. Tento týden v souvislosti s koronavirem zemřelo 295 lidí, celkový počet obětí pandemie se již vyšplhal na 35 692.

Na Štědrý den bylo vykázáno 495 očkování. Už více než 6,6 milionu lidí má v České republice očkování ukončené a více než 2 miliony osob již dostalo i posilující dávku. 

O půlnoci ze soboty na neděli končí v Česku nouzový stav, který v Česku platil od konce listopadu. Vláda avizovala, že o jeho prodloužení nepožádá. Přestane tak platit zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti a restaurace či bary nebudou muset zavírat ve 22:00.

Domů
Sdílet
Diskuse