Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2021 11:29
Čas čtení 0:43
Eduard Starkbauer

Aerolinky během vánočních svátků ruší tisíce letů. Viníkem je i omikron

Aerolinky během vánočních svátků ruší tisíce letů. Viníkem je i omikron
Zdroj: Unsplash/JESHOOTS/volně k užití
NEWS CESTOVÁNÍ BĚHEM KORONAVIRU
Uložit Uložené

Jen na Štědrý den mělo celosvětově zpoždění 11 tisíc leteckých spojení.

Dostat se letos o vánočních svátcích domů bylo pro mnohé cestující na celém světě komplikované či dokonce nemožné. Jen na Štědrý Den zrušily podle stránky flightaware.com letecké společnosti 2175 letů. Rekordmanem v tomto směru byla společnost China Eastern se 474 zrušenými lety. Ke čtvrtině všech zrušení do šlo v USA.

Stránka za pátek evidovala také 11 000 zpoždění letadel. V sobotu by mělo podle údajů flightaware.com nevzlétnout 1779 a v neděli dalších 402 letů.

Doporučeno
Lidstvo vyneslo na oběžnou dráhu největší teleskop v historii. Vystřídá Hubbleův dalekohled a podívá se hluboko do vesmíru Lidstvo vyneslo na oběžnou dráhu největší teleskop v historii. Vystřídá Hubbleův dalekohled a podívá se hluboko do vesmíru 25. prosince 2021 13:15

V souvislosti s variantou omikron zaznamenávají v tomto období mnohé země rekordní čísla nákaz covidem-19. V Evropě patří mezi země s největším nárůstem případů za poslední dny Velká Británie (122 186 nových případů) a Francie (94 124).

Al Jazeera mezi společnosti s největším personálním výpadkem zařadila také aerolinky Lufthansa, Delta či United Airlines. Poslední jmenovaná společnost kvůli nedostatku personálu na Štědrý den zrušila dokonce jeden z deseti letů.

V očekávání tradičního svátečního shonu požadovaly některé americké aerolinky zjemnění opatření pro očkované zaměstnance. The Guardian informuje, že výkonný ředitel Delty, Ed Bastian, neúspěšně požadoval od amerického centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) zkrácení karantény z 10 na 5 dní.

Zpět
Sdílet
Diskuse