Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2022 8:39
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku na Nový rok přibylo 1088 případů, úplně stejně jako před týdnem

KORONAVIRUS: V Česku na Nový rok přibylo 1088 případů, úplně stejně jako před týdnem
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na Nový rok přibylo stejné množství nakažených jako před týdnem, počet provedených testů byl však nižší.

Na Nový rok bylo v České republice potvrzeno 1088 případů koronaviru. Jedná se o totožný přírůstek jako před týdnem, kdy bylo rovněž potvrzeno 1088 případů. Informuje o tom Ministerstvo zdravotnictví.

Počet provedených testů byl však na Nový rok menší. Zatímco totiž v sobotu 1. ledna bylo provedeno dohromady 9500 testů (PCR + antigenních), před týdnem v sobotu 25. prosince jich bylo provedeno zhruba 19 tisíc.

Incidenční číslo, které udává počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za poslední týden, stagnuje na hodnotě 336.

Doporučeno
Petr Fiala: Tento rok bude jedním z nejtěžších od vzniku samostatné České republiky Petr Fiala: Tento rok bude jedním z nejtěžších od vzniku samostatné České republiky 1. ledna 2022 20:22

Počet hospitalizovaných osob s nemocí covid-19 již několik týdnů postupně klesá. V současnosti se v nemocnicích na covidových lůžkách nachází 2708 pacientů, na začátku prosince jich přitom bylo skoro sedm tisíc.

Za sobotu je prozatím evidováno 17 úmrtí v souvislosti s koronavirem, celkový počet obětí stoupl na 36 219.

Odborníci se shodují, že před těžkým průběhem nemoci covid-19 je nejúčinnější ochranou očkování. V Česku je již plně naočkováno 6 650 801 osob a aplikováno již bylo více než 2,4 milionu posilujících dávek. Právě posilující dávky by měly hrát klíčovou roli v boji proti variantě omikron.

Domů
Sdílet
Diskuse