Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2022 9:11
Čas čtení 1:02
Radim Šlechta

Jméno R&B zpěváka Omariona si lidé pletou s omikronem. „Jsem umělec, ne nová varianta!“ reaguje na vtipy

Jméno R&B zpěváka Omariona si lidé pletou s omikronem. „Jsem umělec, ne nová varianta!“ reaguje na vtipy
Zdroj: Getty Image/ Jon Kopaloff
NEWS OMIKRON
Uložit Uložené

Varianta omikron vedle epidemiologické situace ovlivňuje také kariéru známého R&B zpěváka.

Známý R&B zpěvák Omarion se stal terčem internetových vtípků. Jeho jméno je totiž nápadně podobné nové variantě koronaviru omikron. „Jsem umělec, bavič. Ne nová varianta,“ vzkázal svým sledujícím přes tiktokové video. „Když mě náhodou potkáte na ulici, nemusíte strávit pět dní v izolaci, a pokud si chcete poslechnout moji hudbu, nemusíte pak mít negativní test,“ vzkázal fanouškům.

Zpěvák takto reagoval právě na internetové vtípky, které se šířily jak po TikToku, tak i po Twitteru. Někteří sdílí GIF Omariona v masce na talentové soutěži, jiné vtipy zase na základě Omarionových tanečků ukazovaly, jak omikron napadá lidi a jak se přenáší.

Zpěvák na podobné žerty reagoval v několika videích na TikToku, ze kterých je však patrná jistá nadsázka. Na závěr každého videa popřál Omarion svým fanouškům mnoho zdraví a bezpečí a šťastný nový rok. Není to ale poprvé, co se zpěvák s nešťastnou záměnou slov setkal. V roce 2000, který přinášel počítačový problém známý jako Y2K, vystupoval s kapelou B2K, z čehož bylo mnoho lidí také zmateno. 

Vliv na osobní jména, přezdívky nebo názvy společností je jistý vedlejší dopad pandemie. Lidský mozek se přirozeně vytváří asociace s podobně, nebo dokonce úplně stejně znějícími slovy. Konkrétně omikron se týká belgické death metalové kapely a německé společnosti Omicron Electronics, které ale v mnohoznačnosti takový problém nevidí. V minulosti se s podobným problém setkalo třeba Pivo Corona nebo letecká služba Delta Air Lines.

Domů
Sdílet
Diskuse