Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2022 18:14
Čas čtení 1:19
Tereza Šnajdrová

Lidé tráví na telefonech skoro 5 hodin denně, ukazují alarmující data

Lidé tráví na telefonech skoro 5 hodin denně, ukazují alarmující data
Zdroj: Unsplash/Plann/volně k užití
NEWS DUŠEVNÍ ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Na telefonech průměrně trávíme 4 hodiny a 48 minut.

Často se říká, že chytré telefony jsou to nejlepší a zároveň nejhorší, co nás kdy potkalo. Díky mobilu můžeš být kdykoli v kontaktu se svými přáteli a rodinou, můžeš si vyhledat jakékoli informace potřebuješ nebo můžeš hodiny a hodiny scrollovat v aplikacích, které tě zabaví během čekání na vlak nebo tě pobaví před usínáním. Nejnovější studie společnosti App Annie ale ukazují alarmují data, podle kterých v mobilních aplikacích trávíme třetinu bdělého dne, informuje BBC.

Doporučeno
Jak být sám? Tohle jsou tipy, jak si čas se sebou více užít Jak být sám? Tohle jsou tipy, jak si čas se sebou více užít 10. ledna 2022 7:00

Z výzkumu společnosti App Annie, která monitoruje používání aplikací, vyplývá, že na mobilních telefonech trávíme v průměru 4 hodiny a 48 minut denně. Během roku 2021 byly po celém světě aplikace staženy až 230 miliardkrát a utratili jsme za ně 170 miliard dolarů (zhruba 3,6 bilionu korun). Nejstahovanější aplikací vůbec se pak stala populární platforma TikTok, na níž uživatelé trávili o 90 % více času než v uplynulém roce. 

Velké obrazovky pomalu umírají, protože rekordy ve všech kategoriích lámou mobily. Trávíme na nich více času, častěji stahujeme aplikace a utrácíme za ně více peněz,“ řekl generální ředitel App Annie Theodore Krantz. 

Domů
Sdílet
Diskuse