Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2022 17:00
Čas čtení 1:20
Vojtěch Vanda

Srážka vlaků na Přerovsku: Škoda za miliony, policie nehodu prošetřuje jako trestný čin

Srážka vlaků na Přerovsku: Škoda za miliony, policie nehodu prošetřuje jako trestný čin
Zdroj: HZS Olomouckého kraje
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Během srážky se naštěstí nikdo nezranil, nicméně koleje i vozidla jsou ve špatném stavu. Škody jdou do desítek milionů korun

Srážka nákladních vlaků ochromila železniční dopravu na Přerovsku. Ve čtvrtek v noci se u stanice Prosenice na koridorové trati z Přerova do Ostravy srazily dva vlaky. Čtyři vagóny vykolejily, ale nikdo naštěstí nebyl zraněn. Na odklízení škod spolupracovala Správa železnic společně s olomouckými hasiči, která škody na trati vyčíslila v desítkách milionů korun.  

Doporučeno
Fotbalista zachránil život svému soupeři, který během zápasu dostal infarkt Fotbalista zachránil život svému soupeři, který během zápasu dostal infarkt 14. ledna 2022 10:04

K nehodě došlo pět minut před jedenáctou hodinou večerní u stanice Prosenice. Na trati se střetly dva nákladní vlaky, přičemž čtyři vagóny měly vykolejit. Železniční doprava do Lipníku nad Bečvou se musela na místě zastavit také kvůli poškozenému trakčnímu vedení.

Odklízecí práce, které se skládaly zejména z odstranění vozů a dřeva na trati, začaly již v noci, nicméně se zprovozněním trati počítala Správa železnic až v pátek vpodvečer. „Na místě je 7 jednotek profesionálních i dobrovolných s těžkou technikou pod velením drážních hasičů Správy železnic,“ doplnili své stavy olomoučtí hasiči.

Správa železnic nejprve odhadovala škody na trati na 10 milionů korun a na vozech na 6 milionů korun, odhad škody na vozech je však podle TN.cz dokonce 11 milionů korun.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Nehodu nyní vyšetřují kriminalisté z Přerova ve spolupráci s Drážní inspekcí. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ uvedli policisté na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse