Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2022 17:52
Čas čtení 0:55
Ilona Hobzová

Maskovaní muži v Praze ukradli hodinky za dvacet milionů korun, z místa činu uprchli na skútru a koloběžce

Maskovaní muži v Praze ukradli hodinky za dvacet milionů korun, z místa činu uprchli na skútru a koloběžce
Zdroj: Twitter/Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Krádež se stala v prodejně luxusních hodinek na Praze 1.

Pražští kriminalisté pátrají po třech mužích, kteří v sobotu přepadli prodejnu luxusních hodinek v Široké ulici na Praze 1. Podle policie přemohli ostrahu a za pomoci bouracích kladiv se dostali k vystavenému zboží. Odcizili hodinky za desítky milionů korun.

„Kriminalisté zjistili, že celou loupež má na svědomí organizovaná, cizojazyčně hovořící skupina. Vyhodnocením kamerových záznamů zmapovali jejich pohyb po loupeži a to jak na území hlavního města Prahy, tak následně i na území ČR. Potřebují však zjistit, kde se pachatelé pohybovali přibližně týden před loupeží a proto žádají širokou veřejnost o pomoc,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policie nyní zveřejnila snímky dopravních prostředků, které byly využity při útěku z místa. Jedná se o skútr a elektrokoloběžku. Oba tyto stroje kriminalisté nalezli v nedaleké ulici. „Pokud byste měli jakékoliv informace o místě, kde byly před loupeží zaparkované, nebo o osobách, které se okolo těchto strojů pohybovaly, kontaktujte prosím linku 158. Jedná se o důležité informace, které by kriminalistům velmi pomohly k ustanovení pachatelů,“ doplnil mluvčí.

skútr koloběžka
Zdroj: Policie ČR

Výše škody byla předběžně odhadnuta na bezmála dvacet milionů korun a pachatelům tak hrozí v případě dopadení a odsouzení až patnáctiletý pobyt za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse