Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. ledna 2022 17:33
Čas čtení 0:56
Martin Mičuda

Modernizovaný Jeep Renegade přichází jako hybrid. Má motor od Fiatu a pohon jen na přední kola

Modernizovaný Jeep Renegade přichází jako hybrid. Má motor od Fiatu a pohon jen na přední kola
Zdroj: Jeep
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Kolaborace značek Jeep a Fiat se ještě více prohlubuje.

Americký Jeep v uplynulých dnech představil další, v poradil již druhý facelift svého nejmenšího modelu. Renegade, který je prvním modelem značky ve spolupráci s automobilkou Fiat, obdržel další kosmetické vylepší, a to jak v exteriéru, tak v interiéru. Malý crossover má upravené nárazníky, užší přední masku s modernizovanou grafikou LED technologie či zcela nový volant.

Doporučeno
Další elektrický pick-up se jmenuje Chevrolet Silverado EV, jeho úvodní 670koňová edice se vyprodala za 12 minut Další elektrický pick-up se jmenuje Chevrolet Silverado EV, jeho úvodní 670koňová edice se vyprodala za 12 minut 11. ledna 2022 7:30

Téměř souběžně s odhalením modernizovaného modelu Renegade Jeep informuje o zcela nové verzi e-Hybrid, kterou reaguje na aktuální trend stále masivnější elektrifikace. Není tedy překvapením, že je určena zejména pro evropský trh. Přestože Jeep novou motorizaci zatím ukazuje na fotografiích v předfaceliftované podobě, lze předpokládat, že na trh nové hybridní ústrojí vstoupí rovnou v novějším podání. V čem však tkví pointa provedení e-Hybrid?

Jeep, Renegade,
Zdroj: Jeep

Nová motorizace nezastupuje plug-in hybrid, ale klasický hybrid (full-hybrid). Ten sice zvládne i čistě elektrickou jízdu, ale z důvodu nízkého výkonu se tak bude dít jen za velmi specifických podmínek, zejména při manévrování v nízkých rychlostech (parkování apod.). Motorem hybridní technologie je zcela nový, turbodmychadlem přeplňovaný 1,5litrový benzínový čtyřválec druhu Global Small Engine.

Přeplňovaný čtyřválec zkombinovaný s 48 V sítí a malým elektromotorem dosahuje podprůměrného systémového výkonu 97 kW/132 koní a 240 Nm, z toho 15 kW/20 koní a 55 Nm dodává právě elektromotor. O zpřevodování se stará 7stupňová automatická převodovka, poháněna jsou výhradně přední kola, což je u modelů Jeep vzácné. Důvodem je, že motor vyrábí Fiat, který ho chce použít v modelech 500X či koncernovém Tonalu (Alfa Romeo).

Jeep, Renegade,Jeep, Renegade,Jeep, Renegade,Jeep, Renegade,
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse