Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2022 10:13
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Demonstranti v Praze přinesli před Sněmovnu šibenici

Demonstranti v Praze přinesli před Sněmovnu šibenici
Zdroj: Pxfuel / volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Protestující svolaní iniciativou Chcípl PES protestují proti schválení novely pandemického zákona před Poslaneckou sněmovnou. Na místo si přinesli i oprátku.

„Všichni vlastizrádci a jejich přisluhovači skončí na šibenici,“ je uvedeno na tabuli o oprátky, kterou si přinesli protestující v úterý k Poslanecké sněmovně. Dav zhruba tří stovek lidí byl svolán iniciativou Chcípl PES. Lidé protestují proti schválení vládní novely pandemického zákona, o níž poslanci momentálně jednají.

Doporučeno
Demonstrace Chcípl pes: „Ty raubíři! Vlastizrádče!“ křičeli demonstranti na reportéra České televize (VIDEO) Demonstrace Chcípl pes: „Ty raubíři! Vlastizrádče!“ křičeli demonstranti na reportéra České televize (VIDEO) 17. listopadu 2021 18:05

Protest byl podle iDNES.cz svolán iniciativou Chcípl PES na Malostranské náměstí před Sněmovnu již od deváté hodiny ranní a měl by pokračovat po celou dobu jednání poslanců o novele pandemického zákona. Návrh by měl nejen prodloužit platnost zákona, ale zároveň by měl rozšířit oprávnění vlády. Velká část pandemického zákona by totiž mohla ztratit platnost poslední den v únoru.

Domů
Sdílet
Diskuse