Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2022 7:30
Čas čtení 1:18
Martin Mičuda

Shelby si vzalo do parády Ford F-150 Raptor. Výsledkem je nekompromisní terénní monstrum

Shelby si vzalo do parády Ford F-150 Raptor. Výsledkem je nekompromisní terénní monstrum
Zdroj: Shelby
TECH
Uložit Uložené

Na rozdíl od jiných úprav Shelby bylo tentokrát cílem zlepšit terénní schopnosti.

V době, kdy nám samotný Ford prezentuje slavné Bronco v ultimátním provedení Raptor, přichází na svět další pozoruhodný model s tímto dobře známým označením. Tentokrát se však nejedná o znovuzrozené Bronco ani Ford jako takový, ale nejznámější pick-up na světě a renomovanou společnost Shelby. Právě ta totiž servíruje F-150 Raptor v ještě extrémnějším podání pro ty, kterým by „základní“ verze z nějakého důvodu nestačila.

Doporučeno
G-Power posouvá hranice nejvýkonnějšího BMW v historii ještě dál, nechá si za to ale pořádně připlatit G-Power posouvá hranice nejvýkonnějšího BMW v historii ještě dál, nechá si za to ale pořádně připlatit 31. prosince 2021 15:30

Shelby tak reaguje na příchod nové generace, která debutovala před rokem. Asi tě nepřekvapí, že středobod vylepšení souvisí s pohonným ústrojím. Tím je stále dvakrát přeplňovaný šestilitrový EcoBoost, který Ford ve verzi Raptor naladil na slušných 336 kW/456 koní a 691 Nm. Technici od Shelby ovšem zapracovali na lepším chlazení, došlo rovněž k úpravě sání či výfukového potrubí a výsledný výkon se vyšplhal až na úroveň 391 kW/532 koní a 826 Nm.

Domů
Sdílet
Diskuse