Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2022 8:40
Čas čtení 4:33
Vojtěch Vanda

Program ZOH: Kompletní přehled všech soutěží s českou účastí

Program ZOH: Kompletní přehled všech soutěží s českou účastí
Zdroj: TASR/AP
SPORT ČÍNA ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Zimní olympiáda v Číně začíná 4. února. Je tak ideální čas na to zjistit, kdy bude který český reprezentant startovat.

Zimní olympijské hry v hlavním městě Číny Pekingu odstartují na začátku února. Dobrou zprávou je, že největší svátek zimních sportů bude přenášen do přijímačů v Česku i přes sedmihodinový časový posun i částečně v relativně přijatelnou dobu, tudíž nebude důvod české reprezentanty nepodpořit. Z toho důvodu ti přinášíme program závodů našich olympioniků, abys na žádný z nich nezapomněl.

Doporučeno
Biatlonistka Markéta Davidová poskytla emotivní zpověď. „Asi jste mě přistihli na dně,“ říká v dokumentu Biatlonistka Markéta Davidová poskytla emotivní zpověď. „Asi jste mě přistihli na dně,“ říká v dokumentu 24. ledna 2022 17:27

Přirozeně nejsledovanějšími závody budou ty, z nichž Česká republika v minulosti získala nějaké ty medaile. Konkrétně mluvíme o lyžařce, snowboardistce a dvojnásobné olympijské vítězce z posledních Her v Pchjongčchangu Ester Ledecké či veleúspěšné rychlobruslařce a také několikanásobné medailistce Martině Sáblíkové. Bohužel, jedna z nejžhavějších kandidátek, snowboardcrossařka Eva Samková, se do Číny nepodívá. 

Kromě nich ale bude na poměrně omezených koronavirem a zároveň kontroverzních olympijských hrách startovat i další čeští reprezentanti, kteří zabojují o nejlepší umístění. Fanoušci by jistě rádi viděli další zlatý úspěch českých hokejistů, jenž se udál v roce 1998 v nedalekém japonském Naganu, nebo překvapení úplně nového sportovního objevu. 

Sledující, který by nechtěl, aby mu utekl byť jedno české představení, musí zbystřit ještě před olympiádou, jelikož manželský pár českých curlerů, Tomáš a Zuzana Paulovi, otevřou hry 2 dny před oficiálním začátkem. Den před začátkem odehrají svůj první zápas ve skupině i české hokejistky. Celý seznam najdeš níže, časy uvádíme již po korekci časového posunu.

Předolympijské datum: 2. únor

Čas Disciplína Událost
13:05 curling – smíšené páry Česko – Norsko
Zpět
Sdílet
Diskuse