Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2022 17:27
Čas čtení 1:45
Ilona Hobzová

Biatlonistka Markéta Davidová poskytla emotivní zpověď. „Asi jste mě přistihli na dně,“ říká v dokumentu

Biatlonistka Markéta Davidová poskytla emotivní zpověď. „Asi jste mě přistihli na dně,“ říká v dokumentu
Zdroj: Christian Manzoni/NordicFocus/Getty Images
SPORT ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Davidová si postěžovala, že lidé berou sportovce jen jako stroje.

Aktuálně nejlepší česká biatlonistka Markéta Davidová se deset dní před olympiádou v upřímném videu svěřila, že aktuálně neprožívá zrovna nejlepší období. 

Lidi nás berou jako stroje

Ve videu si biatlonistka a aktuální mistryně světa posteskla, že lidé berou sportovce často jen jako stroje. „Ale my jsme taky lidi a taky máme svoje osobní problémy. Je období, kdy se nedaří a naopak období, kdy má člověk pocit, že se mu daří všechno, na co sáhne. To patří k životu i ke sportu a musíme s tím nějak bojovat,“ říká v sedmiminutovém videu společnosti RedBull, která je jejím partnerem.

„Bojuje s tím každý, ale my i před dalšíma lidmi, kteří mají pocit, že ten sport děláme pro ně. Dávají nám pak sežrat, že se koukali na závod, my jsme špatně závodili a oni z toho mají blbý den. Já z toho mám taky blbý den, když blbě závodím,“ uvedla Davidová.

Chvíle, kdy už prostě nemůžu

Davidová zmiňuje, že už druhé Vánoce kvůli koronaviru strávila bez rodiny, viděla se s ní jen venku v rouškách. Lidé by si podle ní měli vážit toho, že se s rodinami můžou vidět. 

Doporučeno
Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky 15. února 2022 7:00

„Jsou dny, kdy si říkám: Já už prostě nemůžu,“ přiznává biatlonistka. Na otázku, zda se někdy v životě nacházela na dně, odpovídá: „Jo, myslím, že jste mě zrovna přistihli.“ Se slzami v očích následně doplňuje, že se ode dna ještě neodrazila. Rozhovor následně na chvíli přeruší.

„Myslím si, že mě to posune. Není to jen biatlon, je spousta věcí, které musí člověk zvládnout a vždycky to nějak zvládne. Svět se nehroutí.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa)

Utíká ke zvířatům

Velkou láskou Markéty Davidové jsou zvířata. I díky tomu byla v roce 2019 přijata na Fakultě veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Studium ale musela pozastavit kvůli časové vytíženosti, kterou jí přináší biatlonová kariéra. „Práce se zvířaty mi dává klid a pohodu. Jsem ráda, že můžu utíkat za zvířaty, která nemluví a není tam žádná závist.“ I po ukončení biatlonové kariéry by se chtěla v pracovním životě věnovat tomuto směru.

Kdyby mohla vrátit čas, vybrala by si biatlonovou cestu znovu. „Jsem si vědoma toho, že mi toho spoustu dal. Jedna z věcí, které si moc vážím, jsou skvělí kamarádi. Kromě toho mi biatlon dal pracovitost, sebekázeň a vytrvalost. Snažím se všechny věci dotáhnout do konce, nerada nechávám věci rozdělané a snažím se jít za cílem.“

Doporučeno
Násilí, genocida a ekologická hrozba za olympijskými kruhy. 5 důvodů, proč jsou Zimní olympijské hry v Pekingu problematické Násilí, genocida a ekologická hrozba za olympijskými kruhy. 5 důvodů, proč jsou Zimní olympijské hry v Pekingu problematické 12. února 2022 11:30

Markétu Davidovou nyní čekají druhé olympijské hry v kariéře. Jejím maximem pod pěti kruhy je 15. místo. Jaké je být vítězkou na vrcholu sezóny ale už ví. Je totiž aktuální mistryní světa ve vytrvalostním závodě. Ve Světovém poháru jí letos zatím patří 11. příčka.

Domů
Sdílet
Diskuse