Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2022 9:00
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

Spotify bude více regulovat dezinformace okolo koronaviru. Epizody o covidu budou označeny

Spotify bude více regulovat dezinformace okolo koronaviru. Epizody o covidu budou označeny
Zdroj: Pixabay/PhotoMIX-Company/na voľné použitie
NEWS KORONAVIRUS SPOTIFY
Uložit Uložené

Streamovací platforma bude před potenciálně škodlivý obsah přidávat varování.

Spotify pracuje na varování u každého podcastu, ve kterém se bude mluvit o neověřených informacích v souvislosti s šířením nemoci covid-19. Informovala o tom stanice BBC. Streamovací platforma takto reaguje na kontroverzní rozhovory Joea Rogana s některými osobnostmi skeptickými k očkování. 

Doporučeno
Hudebníci na protest opouštějí Spotify. Vadí jim podcast Joea Rogana, který prý šíří dezinformace Hudebníci na protest opouštějí Spotify. Vadí jim podcast Joea Rogana, který prý šíří dezinformace 29. ledna 2022 15:57

V současnosti je zakázáno na platformě streamovat jakékoliv informace, které by mohly někomu způsobit újmu. Nové varování, které u podcastů s neověřeným obsahem bude, přesměruje posluchače nejprve na stránku s daty o šíření koronaviru. „Bylo mi jasné, že pro zajištění vyváženosti a přístupu k široce uznávaným informacím z lékařské a vědecké komunity musíme udělat více,“ napsal k novým pravidlům generální ředitel Spotify Daniel Ek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Joe Rogan (@joerogan)

Stávající pravidla uvádí, že tvůrci nesmí svým obsahem nikomu nepřímo způsobit újmu. Právě proto do „problematického obsahu“ spadají také ty pořady, které nabádají diváky k nakažení koronavirem, aby si vytvořili imunitu. Takový obsah může být odstraněn a při opakovaném porušení pravidel může Spotify tvůrci účet zrušit.

Podcast Joea Rogana údajně odrazoval mladé lidi od očkování a propagoval používání nevyzkoušeného antiparazitárního léku ivermektinu k léčbě viru. Na protest proti tomu, že se na platformě šíří dezinformace, stáhli z platformy svou hudbu například Neil Young nebo Joni Mitchell.

Domů
Sdílet
Diskuse