Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2022 12:52
Čas čtení 1:49
Radim Šlechta

5 objektů, které jsou větší, než se zdají

5 objektů, které jsou větší, než se zdají
Zdroj: Flickr/Kevin Gill/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Kolik let je miliarda sekund?

O některých věcech čteme, slýcháme o nich v dokumentech nebo vzdělávacích podcastech. I tak si ale často nedokážeme představit, jak velké ve skutečnosti jsou. I přesto, že si jejich velikost uvědomujeme, při kontaktu s realitou nám ale může často přecházet zrak. Pokud například potkáš urostlého losa, může tě to pořádně vyvést z míry.

Dnes se na objekty, které jsou větší, než se zdají, podíváme. Podíváme se na předměty, živočichy vesmírné objekty nebo čísla, jejichž velikost tě možná překvapí. Napiš nám do komentářů, která z nich tě zaujala nejvíc. 

1. Slunce

To, že je Slunce mnohonásobně větší než Země, si pravděpodobně uvědomujeme všichni. Složitější je si uvědomit, jak moc Slunce Zemi převyšuje a tento fakt pak přetavit v živou představu v hlavě.  Možná tě překvapí, že do jednoho Slunce by se vměstnalo 1,3 milionu našich modrých planet. A to, jak píše účet Milky Way Astronomers, je skutečně hodně Zemí.

Domů
Sdílet
Diskuse