Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2022 15:31
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Soud zrušil opatření, které zamezuje neočkovaným přístup do hospod. Ministerstvo zdravotnictví má na nápravu 7 dní

Soud zrušil opatření, které zamezuje neočkovaným přístup do hospod. Ministerstvo zdravotnictví má na nápravu 7 dní
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Rozsudek Nejvyššího správního soudu je platný až za sedm dní. Do té doby má ministerstvo zdravotnictví možnost opatření upravit.

Nejvyšší správní soud částečně uznal návrh na zrušení opatření, které zamezuje lidem, kteří prodělali koronavirus nebo se nenechali očkovat, vstup do restaurací, hotelů, kasin a heren. Rozsudek zveřejnil ve středu. Ministerstvu zdravotnictví ale ponechal lhůtu sedm dní na to, aby opatření upravilo. 

Doporučeno
KORONAVIRUS: V Česku přibylo 66 970 případů, nejvíce od začátku pandemie KORONAVIRUS: V Česku přibylo 66 970 případů, nejvíce od začátku pandemie 2. února 2022 7:55

Soud vidí problém v tom, že opatření, které ministerstvo uvedlo v platnost, momentálně není dobře právně ukotveno. Pandemický zákon nic takového neumožňuje, zákon o ochraně veřejného zdraví by to umožňoval v momentě, kdyby hrozilo, že by nakaženým mohl být kterýkoliv občan České republiky – ohniskem by byla celá země – s čímž ale vládní rezort v opatření nepřišel.

Domů
Sdílet
Diskuse