Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2022 18:24
Čas čtení 1:20
Vojtěch Vanda

Češi otevřeli olympiádu úspěchem. Manželé Paulovi získali pro Česko historicky první výhru v curlingu na olympiádě

Češi otevřeli olympiádu úspěchem. Manželé Paulovi získali pro Česko historicky první výhru v curlingu na olympiádě
Zdroj: ČTK/PR/© WCF / Celine Stucki
SPORT ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Manželský pár v soutěži smíšených dvojic porazil Nory ve velkém dramatu 7:6.

Oficiálně ještě nezačaly, každopádně úvodní středeční zápasy v rámci Zimních olympijských her v Pekingu již mají některé sporty za sebou. Například curling, ve kterém se představily i české barvy. Manželé Paulovi ve svém prvním zápase porazili norský pár Kristin Skaslien a Magnus Nedregotten ve strhujícím závěru 7:6, a zajistili tak první výhru českého curlingu na olympijských hrách v historii.

Doporučeno
Program ZOH: Kompletní přehled všech soutěží s českou účastí Program ZOH: Kompletní přehled všech soutěží s českou účastí 4. února 2022 8:40

Přestože je zahajovací ceremoniál letošní zimní olympiády naplánován až na pátek 4. února, některé disciplíny, kvůli své časové náročnosti, musely začít dříve. To znamenalo i brzký zásah českých barev do děje. Tomáš a Zuzana Paulovi se postavili norským obhájcům bronzu z minulých her, páru Skailsen-Nedregotten, jenž nakonec dokázali udolat.

Zápas se přitom pro ně nevyvíjel dobře. Na začátku se jim nedařilo dostat do hry a celou dobu museli dotahovat. Před posledním endem základní hrací doby dokonce prohrávali 3:6. Norové rukou Skalisen, která vyrobila velkou chybu v závěru hry, však hru ztratili a Češi dokázali srovnat. Kdyby měl úplně poslední kámen Paulové jen o trochu větší razanci, dokonali by Češi obrat ještě v základní hrací době ziskem čtyř kamenů.

Pokud tě zajímají zimní olympijské hry v Pekingu, jsi na správném místě. REFRESHER ti bude tento rok přinášet čerstvé výsledky, novinky a zajímavosti z dějiště na stránce Zimní olympijské hry 2022, kterou najdeš na naší podstránce.

Kompletní rozpis zápasů všech našich reprezentantů v rámci pekingských her, včetně největších nadějí jako Ester Ledecká nebo Martina Sáblíková, zase najdeš v souhrnu zde.

To se ale nepovedlo a muselo se jít do vyřazovací části zápasu, kterou se českému páru povedlo ubránit. Paulovi nicméně po zápase uvedli, že nešlo o jejich vítězství jako spíš o chyby Norů, kteří si zápas prohráli sami. Údajně na ně dolehla atmosféra děje, a proto jsou rádi, že to takto dopadlo. 

Doporučeno
Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky 15. února 2022 7:00

Curling na začátku her bude hrát pré. Hned zítra od 2:05 našeho času se Paulovi postaví Švédům, druhý zápas dne začne ve 13:05 proti Australanům. To ale nebude z českého programu všechno, jelikož svůj první zápas odehrají i české hokejistky. V 5:10 ráno vyzvou pořadatelský tým Číny. 

Domů
Sdílet
Diskuse