Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. února 2022 8:05
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

České hokejistky vybojovaly první výhru na olympijských hrách. Číňanky porazily 3:1

České hokejistky vybojovaly první výhru na olympijských hrách. Číňanky porazily 3:1
Zdroj: Harry How/Getty Images
NEWS ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Češky proti Číňankám vyhrály 3:1. Další zápas je čeká ve středu proti Švédsku.

Českým hokejistkám se vstup do letošní zimní olympiády v Pekingu skvěle vyvedl. Hned při prvním zápase s Čínou si odnesly vítězství a domácí porazily se skóre 3:1. Ve skupině B, ve které hrají, si tedy připsaly první tři body turnaje. Tento týden hokejistky odehrají ve skupině B ještě jeden zápas. V sobotu se Češky na ledě utkají se Švédkami. Informoval o tom Český olympijský tým.

Histkoricky první gól českých hokejových hráček na olympijských hrách vstřelila Tereza Radová. V první třetině měla šanci ještě Klára Hymlárová, čínskou brankářku Chen ale nepřekonala a Češky si tak musely na další gól počkat až do druhé třetiny. Tam se o něj postarala  Denisa Křížová, která jej vstřelila ve 24. minutě zápasu. Číňanky poté využily přesilové hry a daly svůj jediný gól.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

České útočnice v druhé třetině doplnila doplnit ještě Kateřina Mrázová ve 34. minutě zápasu, prosadit se ji ale nepodařilo. Další gól padl až ve 47. minutě zápasu a postarala se o něj  Michaela Pejzlová. Zbytek zápasu již zůstal stav stejný.

Doporučeno
Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky 15. února 2022 7:00

Češky se tento týden utkají ještě se švédským týmem, který je s nimi ve skupině B. V rámci této skupiny čeká naše reprezentantky ještě zápas se Švédskem, který se koná v sobotu. Ve skupině jsou Češky s Dánskem a Japonskem. S dánským týmem budou hrát 7. února s Japonkami se střetnou o den později.

Domů
Sdílet
Diskuse