Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. února 2022 19:13
Čas čtení 0:56
Daniel Mikolášik

Fotbalistovi Zoumovi kvůli týrání koček hrozí, že nebude reprezentovat Francii na MS 2022

Fotbalistovi Zoumovi kvůli týrání koček hrozí, že nebude reprezentovat Francii na MS 2022
Zdroj: TASR/AP
SPORT FOTBAL
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Klub mu uložil pokutu 250 tisíc liber, značka Adidas s ním vypověděla smlouvu a obě kočky mu úřady odebraly.

Francouzský stoper Kurt Zouma, který aktuálně působí v londýnském West Ham United FC, pravděpodobně nebude hrát v reprezentační sestavě Francie na letošním Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru. Důvodem je týrání koček, kterého se podle uniklého videa dopustil. V rozhovoru pro France 3 to naznačil trenér úřadujících mistrů světa Didier Deschamps.

Doporučeno
Šéf Oktagonu MMA: Z návratu do O2 areny mám husí kůži, extrémně se těším (Rozhovor) Šéf Oktagonu MMA: Z návratu do O2 areny mám husí kůži, extrémně se těším (Rozhovor) 10. února 2022 7:00

„Pokud hráč udělá chybu, může se stát, že ho nějaký čas nepovolám. A platí to i v tomto případě. Udělal něco nepřijatelného, bylo to nevýslovně kruté. Video bylo šokující, ani jsem se na to nemohl dívat. Takové chování nemůžeme tolerovat,“ popsal v rozhovoru Zoumovo chování trenér francouzské reprezentace.

Sedmadvacetiletého fotbalistu dostalo do problémů video, které zveřejnil deník The Sun. V něm je vidět, jak jednu ze svých koček honí, hází po ní boty, dává jí pohlavek, strká do ní, kope ji nohou a baví se u toho. Za video se hráč anglické Premier League už omluvil.

Vedení West Ham United jeho chování odsoudilo a v prohlášení uvedlo, že situaci bude interně řešit. Online petici za jeho potrestání podepsalo přes 300 tisíc lidí. Klub mu za nepřijatelné chování uložil pokutu 250 tisíc liber, značka Adidas s ním vypověděla smlouvu a obě kočky mu odebrala Královská společnost na ochranu zvířat.

Kurt ZoumafutbalWest Ham United
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse