Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2022 12:21
Čas čtení 1:13
Vojtěch Vanda

Rusko si vytváří seznam Ukrajinců, kteří by měli být zabiti nebo posláni do táborů, uvádí OSN

Rusko si vytváří seznam Ukrajinců, kteří by měli být zabiti nebo posláni do táborů, uvádí OSN
Zdroj: TASR/AP/Alexei Alexandrov
NEWS RUSKO SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) UKRAJINA
Uložit Uložené

Sheba Crocker, americká velvyslankyně při OSN, měla poslat šéfce OSN pro lidská práva Michelle Bachelet dopis, v němž se píše o mučení, zabíjení a dalším podobném zacházení s vybranými Ukrajinci v případě ruské invaze.

Rusko vytváří seznam Ukrajinců, kteří by měli být v případě invaze odstraněni nebo posláni do táborů, uvedla v dopise, jehož znění zveřejnil Washington Post, americká velvyslankyně při OSN Sheba Crocker šéfce OSN pro lidská práva Michelle Bachelet. Dle Crocker hrozí „lidskoprávní katastrofa“, během níž by mělo dojít k mučení, unášení a neobjasněnému zatýkání. Kdy byl tento dopis poslán, však zveřejněno nebylo.

Doporučeno
Ruská vojska se u ukrajinských hranic rozptylují na nové pozice, ukazují satelitní snímky Ruská vojska se u ukrajinských hranic rozptylují na nové pozice, ukazují satelitní snímky 21. února 2022 7:19

„Máme informace, které naznačují, že ruské síly vytvářejí seznamy identifikovaných Ukrajinců, kteří mají být zabiti nebo posláni do táborů po vojenské okupaci,“ stojí v dopisu Crocker, jehož znění zveřejnil The Washington Post. Americká velvyslankyně při OSN adresovala svůj dopis šéfce OSN pro lidská práva Bachelet kvůli jejímu mandátu a také proto, jelikož se na Ukrajině nachází.

Domů
Sdílet
Diskuse