Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2022 18:57
Čas čtení 1:41
Radim Šlechta

Putin je podle amerických politiků „nepředvídatelný“. Špion CIA říká, že takový byl vždycky

Putin je podle amerických politiků „nepředvídatelný“. Špion CIA říká, že takový byl vždycky
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Jak by se měl Západ chovat k ruskému prezidentu Putinovi? Vyjádřili se bývalí státníci i agent CIA.

Jak velkou hrozbu představuje Vladimir Putin podle zahraničních politiků? Bývalá ministryně zahraničí Spojených států amerických Condoleezza Rice, senátor Marco Rubio a bývalý poradce pro národní bezpečnost Donalda Trumpa H. R. McMaster vyjádřili své obavy. Používají slova jako „nepředvídatelný“ nebo „odtržený od reality“.

Reagují tak na Putinovy kroky ohledně přesunutí jaderných zbraní do stavu nejvyšší válečné pohotovosti. Podle bývalého zaměstnance CIA jsou ale taková vyjádření nebezpečná. O vyjádřeních politiků informuje server USA Today.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko zřejmě dobylo Cherson. Útok ruských výsadkářů v Charkově se ukrajinským silám zatím daří odrážet ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko zřejmě dobylo Cherson. Útok ruských výsadkářů v Charkově se ukrajinským silám zatím daří odrážet 2. března 2022 7:17

Putin uvedl jaderné zbraně do stavu nejvyšší vojenské pohotovosti v neděli. Podle některých politiků se oproti svému minulému vystupování výrazně změnil. „Zdá se nevyzpytatelný. Je to úplně jiný Putin, než kterého znám a setkala jsem se s ním mnohokrát,“ řekla bývalá ministryně zahraničí Condoleezza Rice.

Podle některých dalších představitelů, mezi které patří například poradce pro národní bezpečnost McMaster, který pracoval pod Donaldem Trumpem, řekl, že Putin nejedná racionálně a je na něm patrný strach. Podle něj usiluje o obnovení velkého Ruska a cítí ohrožení svého prezidentského postu. „Je také veden touhou zůstat u moci až do roku 2036. Myslím, že nyní ví, že to všechno je ohroženo,“ řekl McMaster.

Domů
Sdílet
Diskuse