Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2022 16:08
Čas čtení 0:35
Jakub Paulík

Ukrajinského vyjednavače podezřívali z vlastizrady. Při zatýkání byl zastřelen

Ukrajinského vyjednavače podezřívali z vlastizrady. Při zatýkání byl zastřelen
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Jeden z členů delegace z prvních mírových jednání Ukrajiny a Ruska je po smrti.

Denis Kirejev byl jedním z ukrajinských vyjednavačů, kteří komunikovali s ruskou stranou na prvních mírových jednáních z 28. února. Ukrainskaja pravda informovala, že ho ukrajinská civilní kontrarozvědka SBU při pokusu o zatčení zastřelila.

Doporučeno
Václavák opět zaplnily desítky tisíc demonstrantů. Za Ukrajinu držely tři minuty ticha, připojil se Zelenskyj Václavák opět zaplnily desítky tisíc demonstrantů. Za Ukrajinu držely tři minuty ticha, připojil se Zelenskyj 4. března 2022 20:58

Kirejeva podezřívala z vlastizrady. Jak se dostal do delegace vyjednavačů a z čehož ho podezřívali, momentálně není známo. V minulosti působil ve finančním sektoru. Na fotografii sedí u stolu vzadu.

Denis Kirejev
Zdroj: TASR/AP

Vladimir Putin na prvním jednání přes své delegáty požadoval uznání poloostrova Krymu, zajištění neutrality Ukrajiny a její „demilitarizaci a denacifikaci“. Během druhého kola jednání se Ukrajina s Ruskem dohodly na vytvoření humanitárních koridorů, přes které by civilisté odešli z bombardovaných měst do bezpečí.

S nimi se mělo začít ve dvou oblastech v průběhu dnešního dne. Zástupce starosty města Mariupol Serhij Orlov však Rusko obvinil z porušení evakuačního příměří. Podle jeho tvrzení ruští vojáci nadále pokračovali v ostřelování města, a tak nebylo možné evakuovat obyvatele.

Domů
Sdílet
Diskuse