Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2022 16:02
Čas čtení 0:38
Jakub Paulík TASR

Putin by považoval vyhlášení bezletové zóny nad Ukrajinou ze strany jakékoliv země za její účast v konfliktu

Putin by považoval vyhlášení bezletové zóny nad Ukrajinou ze strany jakékoliv země za její účast v konfliktu
Zdroj: Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin, AP, TASR
ZAJÍMAVOSTI VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Putin to řekl při setkání se zaměstnanci ruské největší aerolinky Aeroflot.

Každá země, který by vyhlásila bezletovou zónu nad Ukrajinou, by se podle ruského prezidenta Vladimira Putina stala součástí konfliktu. „Jakýkoli pohyb v tomto směru budeme považovat za účast této země na ozbrojeném konfliktu,“ řekl při setkání se zaměstnanci ruské největší aerolinky Aeroflot.

Ta od 8. března zruší všechny lety do zahraničí s výjimkou Běloruska z obav, že by jim mohla zabavit pronajatá letadla. Vladimir Putin svým prohlášením poslal jasný vzkaz ke členům NATO, které Ukrajina žádala o vyhlášení bezletové zóny nad Ukrajinou.

Doporučeno
Ukrajinského vyjednavače podezřívali z vlastizrady. Při zatýkání byl zastřelen Ukrajinského vyjednavače podezřívali z vlastizrady. Při zatýkání byl zastřelen 5. března 2022 16:08

Aliance však výzvy Ukrajiny odmítla právě z důvodu obav otevřeného konfliktu mezi státy NATO a Ruskem. Aliance ale upozornila, že pokud se ruská vojska nestáhnou z Ukrajiny, přijdou další tvrdé sankce.

Podle Putina jsou sankce, které Západ uvalil na Rusko ve snaze zabránit pokračování invaze, se již podobají vyhlášení války. Ruský prezident dnes zároveň prohlásil, že stanné právo v Rusku by zavedl pouze v případě vnější agrese. „Momentálně se to neděje a doufám, že ani nebude,“ vyjádřil se.

Domů
Sdílet
Diskuse