Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2022 v 11:02
Čas čtení 0:59
Tereza Patočková

Po ruském ostřelování zemřel v Mariupolu 18mesíční chlapec

Po ruském ostřelování zemřel v Mariupolu 18mesíční chlapec
Zdroj: TASR/AP/Joint Forces Operation
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ostřelování v den, jež byl dle dohody vyhrazen na evakuaci, si v Mariupolu vyžádalo dětskou oběť. Do nedaleké nemocnice musel být po útocích na město převezen 18měsíční chlapec, jež nepřežil.

Ruské ostřelování si v den, jež byl dle dohody vyhrazen na evakuaci, si v Mariupolu vyžádalo dětskou oběť. Do nedaleké nemocnice musel být po útocích na město převezen 18měsíční chlapec Kirill, jež byl těžce zraněn po té, co střela zasáhla obydlí jeho rodiny. Záchranářům se jej bohužel nepodařilo oživit. Zprávu přinesla stanice CNN.

Doporučeno
Kromě uprchlíků potřebují pomoc i zvířata. České útulky nabízejí péči, u pouličních psů by ale lidé měli být obezřetní Kromě uprchlíků potřebují pomoc i zvířata. České útulky nabízejí péči, u pouličních psů by ale lidé měli být obezřetní 6. března 2022 v 7:00

V Mariupolu byla v sobotu podle ukrajinské strany ruskou armádou porušena dohoda o příměří. I přesto, že byla vyjednána dohoda o složení zbraní od 8:00 SEČ, ruská armáda město ostřelovala a na evakuační cestě se dle místostarosty Serhiye Orlova bojovalo. Evakuace občanů musela být zastavena a lidé se museli stáhnout zpátky do krytů. Později ruská armáda prohlásila, že po krátkém příměří pokračuje v bojích.

Občan Mariupolu, který byl během soboty ve městě, pro BBC potvrdil, že zvuky ostřelování byly stále přítomny, navzdory vyjednanému složení zbraní. „V tuto chvíli jsem v Mariupolu, jsem na ulici a slyším ostřelování každých tři až pět minut," uvedl z místa svědek Alexandr.

Dle západních mocností začíná docházet ke změně v ruské strategii a stále více dochází k útokům na civilisty a rezidentní oblasti.

Deník Guardian informoval, že během ruské invaze na Ukrajině zemřelo více než 350 civilistů, dalších více než 700 bylo zraněno. Rusko původně tvrdilo, že na civilisty útočit nebude.

Domů
Sdílet
Diskuse