Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2022 16:32
Čas čtení 1:00
Ilona Hobzová

MOL prodával pohonné hmoty za cenu přes 95 korun za litr. Prý šlo o technickou chybu a lidé dostanou peníze zpátky

MOL prodával pohonné hmoty za cenu přes 95 korun za litr. Prý šlo o technickou chybu a lidé dostanou peníze zpátky
Zdroj: Unsplash/sippakorn yamkasikorn/volně k užití
NEWS CENY POHONNÝCH HMOT
Uložit Uložené

Společnost se omluvila a bude poškozeným zákazníkům vracet peníze.

Společnost MOL Česká republika, která provozuje síť benzinových pump, prodávala ve čtvrtek na některých stanicích benzín za 95,80 korun za litr, naftu dokonce za více než 100 korun za litr. Informoval o tom Moravskoslezský deník. Společnost MOL se později omluvila s tím, že šlo o technickou chybu. Poškozeným zákazníkům bude vracet peníze. 

Doporučeno
Ceny pohonných hmot v Česku jsou rekordně vysoké. Zrušení biosložky a silniční daně nepomůže, kritizuje vládu opozice Ceny pohonných hmot v Česku jsou rekordně vysoké. Zrušení biosložky a silniční daně nepomůže, kritizuje vládu opozice 11. března 2022 11:11

Podle společnosti MOL došlo k technickému pochybení systému ve čtvrtek 10. března během 16:30 – 16:45 hod. Za pochybení se společnost omluvila. „Zároveň tímto vyzýváme zákazníky, kteří byli touto technickou změnou poškozeni, aby se nám ozvali do FB zprávy nebo na email [email protected]. Nezapomeňte nám poslat foto účtenky a kontaktní telefon. Po obdržení těchto informací Vám zpětně vyplatíme rozdíl oproti správné ceně,“ uvedl MOL na svých stránkách. 

Na vysoké ceny upozornili někteří zákazníci benzinových stanic na sociálních sítích. Fotografovali totemy čerpacích stanic v Ostravě Výškovice. Problém podle serveru ECHO24 zaznamenal i zákazník v Novém Boru na Liberecku, který na sociální síti sdílel účtenku taktéž s cenou 95,80 koruny za litr benzinu. Tankoval v 16:36, tedy v časovém rozpětí, které uvedl MOL.

Ceny pohonných hmot v Česku stoupají od začátku ruské invaze na Ukrajinu. Poprvé v historii překonaly hranici čtyřiceti korun za litr. Podle ekonoma Lukáše Kovandy budou částky za benzin i naftu ještě vyšší. Už nyní na některých místech přesahují částku padesáti korun za litr. Pokud by bylo uvaleno embargo na ruskou ropu, její cena na světových trzích by vyletěla až nad 200 dolarů za barel. Češi by tak za litr benzinu mohli podle Kovandy platit i sedmdesát korun za litr

Domů
Sdílet
Diskuse