Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2022 16:47
Čas čtení 0:54
Tímea Krauszová

Na Ukrajině zabili už třetího ruského generála

Na Ukrajině zabili už třetího ruského generála
Zdroj: TASR/AP
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ukrajinští vojáci zabili dalšího ruského generála.

Ukrajinská rozvědka uvedla, že v bojích na Ukrajině padli už dva ruští generálové Andrej Suchoveckij a Vitalij Gerasimov. Západní autority v pátek podle Guardianu potvrdily i zabití třetího vysoce postaveného člena ruské armády.

Podle zpravodajských webů Sky News a BBC by se mělo jednat o generálmajora Andreje Kolesnikova, velitele 29. armády Východního vojenského okruhu.

Doporučeno
Jak je možné, že Ukrajinci už zabili dva ruské generály? Ukazuje se zaostalost armády Ruska v úplné nahotě, říká expert Jak je možné, že Ukrajinci už zabili dva ruské generály? Ukazuje se zaostalost armády Ruska v úplné nahotě, říká expert 10. března 2022 9:30

Další zabitý generál

Podle odhadů je do války na Ukrajině zapojeno zhruba dvacet generálů, kteří invazi vedou, informuje Guardian. V poměru tedy jde o velký počet úmrtí vysoce postavených členů ruské armády.

Vzhledem k tomu, jak blízko se nacházejí k frontě, je možné, že ruská vojska nejsou schopna rozhodovat se samostatně nebo se bez příkazu boje pohnout vpřed, napsal na Twitteru Dan Sabbagh, novinář Guardianu, který se specializuje na bezpečnost.

Smrt takto vysoce postavených vojenských hodnostářů přímo na bojišti není běžnou záležitostí. Pro srovnání, americký generál naposledy zahynul při vnitřní sabotáži v roce 2014 v Afghánistánu a dříve žádný americký generál nezemřel více než 40 let. Na to, jak je možné, že v roce 2022 umírají ruští generálové u frontové linie, jsme se ptali expertů. Tady najdeš jejich odpovědi.

Domů
Sdílet
Diskuse