Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2022 13:56
Čas čtení 1:35
Vojtěch Vanda

Bella Hadid celý výdělek z fashion weeku věnuje na pomoc Ukrajině. Stejně tak učiní i její sestra Gigi

Bella Hadid celý výdělek z fashion weeku věnuje na pomoc Ukrajině. Stejně tak učiní i její sestra Gigi
Zdroj: Getty Images/Marc Piasecki/Filmmagic
MÓDA BELLA HADID INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Pětadvacetiletá supermodelka vyjádřila soucit s Ukrajinou a chce jí poslat svůj výdělek z fashion weeku. Podobný nápad měla i její starší sestra Gigi.

Mír a nic víc, to si přeje americká supermodelka Bella Hadid. Ta oznámila na Instagramu, že chce veškerý výdělek z fashion weeku darovat na humanitární účely Ukrajině. Pětadvacetiletá módní ikona tak následuje kroky své starší sestry Gigi, která ohlásila, že veškerý výtěžek z podzimního fashion weeku 2022 věnuje na humanitární účely nejen na Ukrajině, ale i do Palestiny, odkud pochází jejich otec. Informuje o tom Complex.

Konflikt na Ukrajině zasáhl celý svět a jak je vidno, není lhostejný ani největším módním ikonám v Americe. Příkladem jsou sestry Hadid, které nedávno na Instagramu ohlásily, že své výdělky z fashion weeku budou věnovat na humanitární účely.

„Sledovat své ukrajinské přátele a kolegy, kteří tak tvrdě pracují zde, v Evropě, tak blízko, ale zároveň tak daleko od svých rodin na Ukrajině, jež zažívají jednu z mnoha brutálních světových okupací a invazí, je pro mě velmi emotivní,“ přiznala Bella.

Sama byla údajně uchvácena tím, jak její ukrajinští kolegové situaci zvládají. „Slyšet jejich příběhy a emoce z první ruky je zničující. Stojím za nimi celou svou duší. Stojím po boku každého nevinného člověka, kterého tato válka zasáhla a jehož život byl navždy změněn rukou ‚moci',“ napsala na Instagram a rozhodla se, že po vzoru své starší sestry Gigi a argentinské modelky Micy Argañaraz věnuje svůj výdělek na humanitární účely.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bella 🦋 (@bellahadid)

„Všechny své výdělky z fashion weeku věnuji přímo organizacím, které poskytují lékařskou pomoc lidem v nouzi na Ukrajině a zároveň budu pokračovat podpoře těch, kteří pomáhají v Palestině,“ uvedla se seznamem zemí, které jsou dle jejího mínění v konfrontaci s těmi, jimž prahnutí po síle zamlžilo rozum. Kromě Ukrajiny a Palestiny se jedná o Jemen, Etiopii, Afghánistán, Haiti, Myanmar, Somálsko a Libanon.

Gigi Hadid také pošle výdělky na humanitární účely

Šestadvacetiletá Gigi šla Belle příkladem. „Tím, jak jasně stanovený máme rozvrh fashion weeku, se stává, že musíme pracovat i v době, kdy se dějí tragické události, jež otřásají historií. Proto věnuji své výdělky z letošního podzimního fashion weeku na pomoc těm, kteří trpí válkou na Ukrajině a také těm, kteří totéž zažívají v Palestině,“ napsala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gigi Hadid (@gigihadid)

„Naše oči a srdce musí být otevřené a musí vidět veškerou lidskou nespravedlnost. Kéž se všichni vnímáme jako bratři a sestry a hledíme přes hranice politiky, rasy či náboženství. Konec konců, za války lídrů se vždy platí životy nevinných,“ dodala silnou poznámku na závěr.

Domů
Sdílet
Diskuse