Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2022 v 16:08
Čas čtení 0:39
Ilona Hobzová

Tenista Roger Federer daruje 11 milionů korun na pomoc ukrajinským dětem

Tenista Roger Federer daruje 11 milionů korun na pomoc ukrajinským dětem
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Někdejší světová jednička to uvedla na sociálních sítích.

Švýcarský tenista Roger Federer oznámil, že jeho nadace daruje 500 tisíc dolarů, v přepočtu tedy jedenáct milionů korun, ukrajinským dětem, které zasáhla ruská invaze. Švýcarský tenista chce, aby měly přístup ke vzdělání. Oznámil to na sociálních sítích.

Doporučeno
Ubytovala u sebe uprchlíky: Válku mám doma, ale nevládne u nás smutek. Neměla jsem žádné děti a najednou mám tři Ubytovala u sebe uprchlíky: Válku mám doma, ale nevládne u nás smutek. Neměla jsem žádné děti a najednou mám tři 19. března 2022 v 7:00

„Moje rodina a já jsme zděšeni záběry z Ukrajiny. Máme zlomené srdce, když vidíme nevinné lidi, které to zasáhlo strašlivým způsobem. Chceme mír,“ uvedl tenista na Twitteru. Příspěvkem ve výši jedenácti milionů korun se rozhodl podpořit šest milionů ukrajinských dětí, které v současné době nemají přístup ke vzdělání a potřebují péči. 

„Rádi bychom jim pomohli, aby se vyrovnali s touto mimořádně traumatickou zkušeností,“ doplnil tenista. Jeho nadace Roger Federer Foundation poskytne finanční dar nevládní organizaci War Child Holland.

Federer není první veřejně známou osobností, která se rozhodla Ukrajinu finančně podpořit. Učinil tak například Ryan Reynolds spolu s manželkou Blake Lively, Arnold Schwarzenegger, Olga Kurylenko či Madonna. Hollywoodský pár Ashton Kutcher a Mila Kunis vybrali pro ukrajinské uprchlíky dokonce přes 30 milionů dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse