Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2022 9:35
Čas čtení 1:19
Vojtěch Vanda

Biden vyzval ředitele amerických firem, aby se chránili před případnými kybernetickými útoky z Ruska

Biden vyzval ředitele amerických firem, aby se chránili před případnými kybernetickými útoky z Ruska
Zdroj: TASR/AP
NEWS JOE BIDEN KYBERBEZPEČNOST RUSKO SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Mít kapacity se chránit před kybernetickými útoky je podle Bidena více než nutné. Uvedl, že je to „vlastenecká povinnost“ firem.

Americký prezident Joe Biden řekl vrcholným představitelům amerických firem, aby rozšířili možnosti v oblasti kybernetické bezpečnosti. Generálním ředitelům těch největších společností kladl v pondělí na srdce, že je jejich „vlasteneckou povinností“. Rozšíření kybernetické obrany zmiňoval v souvislosti s možnými útoky ze strany Ruské federace. Informoval The Hill.

Doporučeno
Ruský soud zakázal Facebook a Instagram, společnost Meta je prý „extremistická“ Ruský soud zakázal Facebook a Instagram, společnost Meta je prý „extremistická“ 22. března 2022 8:13

„V případě kybernetických útoků nejsou v nebezpečí pouze vaše zájmy, ale zájmy celého státu. Proto bych rád navrhnul, a nebojím se říct, že je i vaší vlasteneckou povinností, abyste investovali co nejvíce možných prostředků k tomu, abyste byli schopni odrazit jakoukoliv formu kybernetických útoků,“ zmínil prezident Biden na čtvrtletní schůzce společnosti Business Roundtable.

Domů
Sdílet
Diskuse