Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2022 8:13
Čas čtení 1:24
Vojtěch Vanda

Ruský soud zakázal Facebook a Instagram, společnost Meta je prý „extremistická“

Ruský soud zakázal Facebook a Instagram, společnost Meta je prý „extremistická“
Zdroj: Unsplash/Sara Kurfeß/volně k užití
NEWS FACEBOOK INSTAGRAM INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Moskevský soud zakázal sociální sítě společnosti Meta, Facebook a Instagram, na území Ruské federace. Podle něj je společnost extremistická.

Rusko oficiálně zakázalo působení aplikací Facebooku a Instagramu od společnosti Meta na území Ruské federace. Rozhodl o tom v pondělí moskevský soud. Podle něj je společnost „extremistická“. Úplný zákaz přichází po omezení těchto aplikací v Rusku, ke kterému došlo v první polovině března. Aplikace WhatsApp, na druhou stranu, ale zakázána nebude, píše The Guardian a Independent.

Doporučeno
Facebook a Instagram údajně povolí příspěvky, které vyzývají k násilí proti ruským okupantům a Putinovi Facebook a Instagram údajně povolí příspěvky, které vyzývají k násilí proti ruským okupantům a Putinovi 11. března 2022 9:25

V první polovině března jsme tě informovali o tom, že se Rusko chystá zakázat přístup k aplikaci Instagram poté, co omezil Facebook z toho důvodu, že aplikace nebude mazat příspěvky vyzývající k násilí vůči ruským okupantům a Vladimiru Putinovi v souvislosti s válkou na Ukrajině. Tato výjimka platila pro uživatele, kteří sdíleli příspěvky z území Ukrajiny a několika dalších zemí. 

Ruská ambasáda ve Spojených státech tehdy vyzvala tamní úřady, aby „extremistické aktivity společnosti Meta zastavily“. Uživatelé Instagramu a Facebooku nedali podle ambasády vlastníkům těchto platforem právo určovat kritéria pravdy a stavět národy proti sobě.

Domů
Sdílet
Diskuse