Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. března 2022 17:47
Čas čtení 1:35
Adéla Ježková

Prezidentku by si přálo 65 % Čechů. Ženu v prezidentském úřadě odmítají voliči ANO a SPD

Prezidentku by si přálo 65 % Čechů. Ženu v prezidentském úřadě odmítají voliči ANO a SPD
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
NEWS PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023
Uložit Uložené

Příští prezidentkou může být žena, vyplývá z průzkumu společnosti STEM/MARK.

Preference prezidentských kandidátů jsou nadále proměnlivé. Aktuálně rostou především ženám. Mezi TOP 5 ženami je na prvním místě senátorka Miroslava Němcová (ODS), následují jaderná fyzička Dana Drábová, vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, ekonomka Danuše Nerudová nebo někdejší předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková.

Ženu si v prezidentském úřadu umí představit čtyři pětiny a chtělo by ji 65 % lidí, vyplývá z průzkumu. Ženu by naopak nechtělo 20 % lidí, přičemž častěji jde o lidi starší 60 let, bývalé voliče současného prezidenta a voliče ANO či SPD.

Doporučeno
Nový volební průzkum: Vítězem prezidentských voleb by se stal Andrej Babiš. Hned za ním by skončil Petr Pavel Nový volební průzkum: Vítězem prezidentských voleb by se stal Andrej Babiš. Hned za ním by skončil Petr Pavel 8. března 2022 12:15
Domů
Sdílet
Diskuse