Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2022 11:29
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Klimatičtí aktivisté opět blokovali dopravu v Praze. Naštvaný řidič na Nuselském mostě jim sebral transparenty

VIDEO: Klimatičtí aktivisté opět blokovali dopravu v Praze. Naštvaný řidič na Nuselském mostě jim sebral transparenty
Zdroj: se souhlasem Extinction Rebellion
NEWS EXTINCTION REBELLION RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Aktivisté hnutí Extinction Rebellion se v rámci kampaně 3 °C pro Ukrajinu v úterý ráno uchýlili k další blokaci dopravy v Praze. Na Nuselském mostě protestovali proti dovozu plynu z Ruska, což naštvalo řidiče, který protestujícím sebral transparenty.

V pondělí jsme tě informovali o tom, že aktivisté z hnutí Extinction Rebellion během protestů proti dovozu plynu z Ruska zablokovali jeden z výjezdů z kruhového objezdu na Vítězném náměstí v Praze. Dnes si aktivisté vybrali jiný cíl, tím byl Nuselský most, na který si v ranních hodinách sedli s transparenty: „Fosilní paliva zabíjí lidi – přestaňte nyní.“ Tím naštvali mnoho lidí jedoucích do práce. Jeden z řidičů aktivistům dokonce transparenty sebral.

Doporučeno
VIDEO: Klimatičtí aktivisté v Praze zablokovali dopravu. „Čekají na mě pacienti,“ prosila je jedna z řidiček VIDEO: Klimatičtí aktivisté v Praze zablokovali dopravu. „Čekají na mě pacienti,“ prosila je jedna z řidiček 28. března 2022 17:32

Náš požadavek je, aby vláda vydala nařízení, ve kterém stanoví, že celý komerční sektor, úřady a školy, sníží po zbytek topné sezóny teplotu na zákonem dané minimum. Jednoduchým způsobem by se tak snížil objem peněz, které posíláme Putinovi a on z nich financuje invazi na Ukrajinu,hlásá kampaň 3 °C pro Ukrajinu.

Domů
Sdílet
Diskuse