Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2022 8:49
Čas čtení 1:10
Tereza Šnajdrová

Muž z Kroměřížska sexuálně zneužíval nezletilé dívky. Své oběti hledal na seznamkách

Muž z Kroměřížska sexuálně zneužíval nezletilé dívky. Své oběti hledal na seznamkách
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)
NEWS POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Čtyřicetiletý muž z Kroměřížska měl sexuálně zneužít hned dvě nezletilé dívky, přičemž jedna z nich otěhotněla. Své oběti měl pod falešným profilem hledat na internetových seznamkách.

Vyšetřovatelka z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži zahájila v tomto týdnu trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Kroměřížska, který měl sexuálně zneužít dvě nezletilé dívky. Jedna z obětí, kterou si muž našel na seznamce, kde vystupoval pod falešným jménem a ubral si jedenáct let, dokonce otěhotněla. Obviněnému nyní hrozí až osm let za mřížemi, píše Policie ČR.

Doporučeno
Putin má údajně rakovinu štítné žlázy, tvrdí ruští novináři. Kreml zprávu popírá Putin má údajně rakovinu štítné žlázy, tvrdí ruští novináři. Kreml zprávu popírá 2. dubna 2022 16:29

Obviněný se na internetové seznamce seznámil s nezletilou dívkou. Ve virtuálním světě vystupoval pod falešným jménem a také si ubral jedenáct let. Využil důvěřivosti a nezralosti dívky a vytvořil si s ní partnerský vztah. Věděl, že poškozená nemá ještě patnáct let, přesto došlo na konci února k nechráněnému pohlavnímu styku,“ uvedla tisková mluvčí Barbora Balášová.

Muže ve spáchání trestného činu nezastavilo ani to, že jen před pár dny obdržel usnesení o zahájení trestního stíhání, také z důvodu spáchání trestných činů pohlavní zneužití a ohrožování výchovy dítěte. V květnu roku 2021 si totiž našel nezletilou partnerku, s níž sdílel nejen domácnost, ale intimitu. „Minimálně jednou došlo k pohlavnímu styku, v důsledku čehož poškozená otěhotněla. Okolí uváděli v omyl, že je dívka plnoletá,“ dodala Balášová, že muži nyní hrozí trest až 8 let za mřížemi.

Obviněný hledal své oběti na internetových seznamkách, kde vystupoval pod falešným profilem a ubral si 11 let. Mezi přáteli na sociálních sítích měl pak spoustu dívek, kterým ještě nebylo 15 let. 

Apelujeme proto i na rodiče nezletilých ale také dospívajících dětí, aby se svými ratolestmi mluvili o tom, co dělají na internetu, s kým komunikují. Osoby, které s dětmi nechtějí jen komunikovat, ale chtějí víc… mají výborné schopnosti své oběti zmanipulovat, získat si je na svou stranu a poté z nich vylákat intimní videa či fotografie. Důvěřujte svým dětem, ale prověřujte, co dělají, když zrovna nejste doma nebo když jdou spát ke svým kamarádům,“ dodala tisková mluvčí. 

Domů
Sdílet
Diskuse