Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2022 7:54
Čas čtení 0:26
Tímea Krauszová TASR

V Německu budou od září očkovat proti omikronu. Připravují se na další nárůst případů

V Německu budou od září očkovat proti omikronu. Připravují se na další nárůst případů
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podle tamního ministra zdravotnictví je pravděpodobné, že omikron se stane vysoce infekčním a stejně smrtonosným jako delta.

Od září letošního roku budou v Německu očkovat látkou přizpůsobenou na koronavirovou variantu omikron. Pro nedělník Bild am Sonntag to uvedl spolkový ministr zdravotnictví Karl Lauterbach.

Příprava na zabijáka

Vzhledem k tomu, že nové varianty se nepřestávají objevovat, je podle slov Lauterbacha stále obtížnější připravit se na nové mutace. „Je dost pravděpodobné, že budeme mít co do činění s variantou omikron vysoce infekční a stejně smrtonosnou jako varianta delta. Tato varianta bude absolutním zabijákem,“ řekl.

Asi 75 % celkové populace Německa je již očkováno, přičemž zhruba čtvrtina Němců už covid překonala, informují Brussels Times. Počet pozitivních výsledků testů přitom postupně klesá. Tento týden poprvé od ledna kleslo incidenční číslo pod 1000.

Domů
Sdílet
Diskuse