Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2022 15:28
Čas čtení 0:40
Radim Šlechta

Twitter zakáže „zavádějící“ reklamy o klimatické změně, kterou jsou v rozporu s vědou

Twitter zakáže „zavádějící“ reklamy o klimatické změně, kterou jsou v rozporu s vědou
Zdroj: unsplash/Jeremy Bezanger/volně k užití
NEWS KLIMATICKÁ ZMĚNA TWITTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Twitter zakáže reklamu některým společnostem. Přístup ke klimatické krizi je pro společnost důležitý.

Společnost Twitter na svých stránkách nebude poskytovat inzerentům reklamu, která bude v rozporu s vědeckými poznatky ohledně klimatické změny. Následuje tak společnost Google. Běžných uživatelů by se tato změna neměla dotknout, bude se týkat jenom „zavádějících“ inzercí. Informovala o tom stanice NBC a CNN.

„Reklamy by neměly odvádět pozornost od důležitých poznatků o klimatické krizi,“ uvedla společnost v prohlášení. To přišlo jen několik hodin před tím, co se státy Evropské unie dohodly, že je potřeba více se zaměřovat na nenávistné projevy, dezinformace a podobný obsah na internetu. 

Doporučeno
Klimatická změna a intenzivní zemědělství mohou za zásadní úbytek hmyzu, tvrdí studie Klimatická změna a intenzivní zemědělství mohou za zásadní úbytek hmyzu, tvrdí studie 23. dubna 2022 17:37

Změna pravidel na Twitteru by se neměla týkat běžných uživatelů sociální sítě. Společnost pouze nechce poskytovat reklamu těm lidem, kteří se o klimatické změně vyjadřují v rozporu s vědeckými poznatky. Společnost má na svých stránkách již vyhrazenou sekci o klimatu a plánuje ji dále rozšířit.

Twitter uvedl, že v nadcházejících měsících poskytne o tom, jak plánuje poskytovat „spolehlivý a důvěryhodný kontext ke konverzacím o klimatu“ více informací. Jeho součástí mají být zprávy vědeckého panelu podporovaného OSN o důvodech a důsledcích klimatické změny.

Zpět
Sdílet
Diskuse