Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2022 12:24
Čas čtení 2:06
Radim Šlechta

Přednášející ve školách šířil o Leoši Marešovi pomluvy. Za lži ponese následky

Přednášející ve školách šířil o Leoši Marešovi pomluvy. Za lži ponese následky
Zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/Rerych Zdeněk
NEWS LEOŠ MAREŠ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Pomluvy, které o slavném moderátorovi šířil přednášející na základkách, několik lidí důrazně vyvrátilo.

O českém moderátorovi Leoši Marešovi šířil přednášející na základní škole pomluvy. Studentům měl údajně říct, že o svou nedávno narozenou dceru Mareš nestojí. Sám moderátor na pomluvu reagoval na sociálních sítích, zastala se jej také jeho bývalá manželka a s přednášejícím hospodářská komora ukončila spolupráci.

Je to naprostá lež, reagoval na pomluvy moderátor 

„Dobrý den Leoši, dnes měla dcera ve škole přednášku od nějakého Marka Pavlíka, tvrdil, že jste příbuzní a říkal dětem dost zvláštní věci o vás a vašem vztahu k vaší dcerce,“ měla napsat moderátorovi jedna z jeho sledujících. Ta tvrdila, že přednášející říkal, že je moderátor nešťastný z nerození jeho dcery. A jak to věděl? S Leošem Marešem jsou prý příbuzní a v hospodě mu své pocity vysvětlil moderátor sám. Ten se ale proti pomluvě ohradil a pokusil se na videu uvést věci na pravou míru.

„Jsme dost zaskočení z toho, že se něco může odehrávat na oficiální půdě a něco takového údajně pořádá Hospodářská komora. Ten pán prý jede šňůru a nevím, kolika lidem už to mohl říkat. Nevím, jakou má motivaci, ale chtěl bych ho poprosit, aby to už nedělal. Je to sprostá lež,“ vzkázal ve videu na Instagramu Leoš.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Leoš Mareš (@leosmares)

Zmíněný Pavlík má přitom řadu přednášek MOJE PROFESE, se kterými školy objížděl a na kterých měl podobný příběh vyprávět již několikrát. Vše přitom podle jednoho z Marešových sledujících trvá již roky. Moderátorovi sledující napsal, že mu Pavlík na škole říkal, že byl cosi jako Marešův poradce a za vše, co moderátor dnes má, ve skrze vděčí jemu. Po zveřejnění videa na Marešově Instagramu s pomluvami ale, zdá se skončí.

Omluva a konec spolupráce

Leoši Marešovi se za chování omluvila Jihočeská hospodářská komora, která s přednášejícícm Pavlíkem plánuje ukončit spolupráci. „Jihočeská hospodářská komora veřejně omlouvá panu Leoši Marešovi za veškerá tvrzení o jeho osobě a zejména o jeho soukromém životě, která zazněla z úst Ing. Marka Pavlíka, Ph.D. v rámci workshopu MOJE PROFESE. Dle znalosti Jihočeské hospodářské komory se jednalo o tvrzení nepravdivá,“ napsala organizace v tiskové zprávě. A svou částečnou omluvu poskytl redakci CNN Prima News i samotný Pavlík.

Doporučeno
Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu 23. dubna 2024 9:12

„Je mi strašně líto, co se stalo. Je to moje chyba, nebyl to záměr, protože práci Leoše Mareše obdivuji. Bohužel jsem se na tom semináři pohyboval mezi realitou a fikcí. Dětem jsem chtěl ukázat, jaký je rozdíl mezi úspěchem a štěstím a vybral jsem si nevhodně člověka, kterého děti samozřejmě znají. Říkal jsem jak krásné věci, tak i ty špatné, za které je mi to hodně líto. O těch špatných jsem mluvil jako o fikci. Není to tak, že bych to napálil napřímo,“ řekl Pavlík pro CNN Prima News.

Zatím není jasné, zda Mareš bude dále řešit případ s policií, nebo jestli se spokojí s tím, že se pravda ukázala na veřejnosti. To, že má moderátor své děti skutečně rád, potvrdili na sítích i jeho kolegové i bývalá žena Monika. „Chtěla bych vyjádřit podporu Leošovi. Je to dobrý táta a jestli má pan Pavlík problémy, a že má, tak ať si to řeší jiným způsobem a slušný lidi ať nechá na pokoji,“ napsala na Instagram moderátorova bývalá manželka Monika, se kterou má dva syny.

Zpět
Sdílet
Diskuse