Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2022 8:09
Čas čtení 0:36
Tereza Patočková

Tereza H. opustila Pákistán a je na cestě ze země. S devíti kilogramy heroinu ji celníci zadrželi v roce 2018

Tereza H. opustila Pákistán a je na cestě ze země. S devíti kilogramy heroinu ji celníci zadrželi v roce 2018
Zdroj: ČTK/AP/K.M. Chaudary
NEWS TEREZA H.
Uložit Uložené

Tereza H. odcestovala z Pákistánu a je na cestě ze země.

Češka Tereza H., která byla v Pákistánu v roce 2018 zadržena s 9 kilogramy heroinu a následně zproštěna obžaloby za pašování drog, odcestovala ze země. Pákistánský nejvyšší soud ve středu zamítl odvolání celního úřadu, který s jejím odjezdem nesouhlasil. 

Informaci ministerstvo redakci Refresher potvrdilo. „MZV může potvrdit, že osoba, které jsme poskytovali konzulární pomoc, opustila koncem minulého týdne za naší asistence Pákistán," odpovědělo ministerstvo na dotaz redakce. Zda se Tereza vrací domů, do Česka, nebo cestuje jinam, však ministerstvo nesdělilo.

Tereza byla odsouzena na devět let v roce 2019. Rok před tím ji zadrželi celníci s devíti kilogramy heroinu. Ty jí podle Terezy někdo podstrčil. Po jejím rychlém odvolání začalo opětovné vyšetřování případu a minulý rok soud Terezu obžaloby zprostil.

Její cesta ze země se od té doby komplikovala. Tereza musela například čekat na udělení výjezdní doložky, bez které nemohla odjet a proces jejího odvolání komplikovala také pandemie i přesycenost pákistánských soudů.

Domů
Sdílet
Diskuse