Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2022 12:47
Čas čtení 1:28
Adéla Ježková

V žebříčku nejúspěšnějších mladých evropských podnikatelů Forbes 30 Under 30 se umístili tři Češi

V žebříčku nejúspěšnějších mladých evropských podnikatelů Forbes 30 Under 30 se umístili tři Češi
Zdroj: pixabay/CC0/volně k užití
NEWS FORBES PODNIKÁNÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Své místo si na prestižním seznamu vybojovali tři Češi – Jakub Langr, Ondřej Kopecký a Jiří Diblík.

Letošní seznam vypráví podle redakce Forbesu „příběh mnoha mladých Evropanů, kteří tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným výzvám vytrvali a inovovali“. Za „snad nejpůsobivější“ tvář seznamu Média a marketing označili Anastasii Lapatinu, dvacetiletou novinářku deníku Kyiv Independent.

Nejvíce zástupců v žebříčku pochází z Velké Británie, Německa, Francie, Švédska, Španělska a Švýcarska. Nechybí jména jako Khabane (Khaby) Lame, Maneskin či Kylian Mbappé. Průměrný věk úspěšných Evropanů v žebříčku je 27 let, nejmladší Avye Couloute je pouhých 14. 41 % všech umístěných se identifikují jako ženy, 58 % jako muži a 1 % jako nebinární. Své místo získala v žebříčku i Česká republika. 

Jakub Langr je spoluzakladatelem a generálním ředitelem společnosti Hypermile, která vyvinula systém využívající umělou inteligenci k tomu, aby nákladní vozidla a dodávky jezdily efektivně. Umožňuje tak komerčním vozovým parkům ušetřit náklady na palivo. Jeho společnost zároveň spolupracuje na vývoji kombinovaného hardwarového a softwarového řešení pro optimalizaci účinnosti elektrických vozidel.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Ondřej Kopecký a Jiří Diblík jsou spoluzakladateli aplikace VOS.health, která nabízí personalizované plány na zlepšení duševního zdraví, intervenční metody a živé rozhovory s psychology. Sloužit má jako prevence – především proti vyhořením, úzkostem či depresím. Jako jednu z příčin úspěchu Diblík označil i dopady pandemie covidu a války na Ukrajině na duševní zdraví Evropanů.

Aplikace má více než 850 000 uživatelů po celém světě a je dostupná ve více než 7 jazycích. Členství začíná na 69 dolarech (1 600 Kč) ročně. Společnost VOS.health získala finanční prostředky ve výši 1,3 milionů dolarů.

„Děkuji všem, kdo nás podporujete na naší cestě. Není to vždy růžové, ale přesně tyhle momenty nám vždy připomenou, že to má smysl. Největší dík samozřejmě patří skvělému VOS.health týmu, se kterým jsme za poslední dva roky vyvinuli komplexní aplikaci, která pomáhá stovkám tisícům lidí po celém světě,“ uvedl Diblík pro český Forbes s tím, že „tomu stále nemůže moc uvěřit“.

„Forbes 30 Under 30“ je žebříček osobností mladších 30 let, který každoročně vydává časopis Forbes. V Evropě se oceňuje 300 lidí v celkem deseti kategoriích.

Domů
Sdílet
Diskuse