Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2022 19:43
Čas čtení 1:05
Tímea Krauszová

Elon Musk pozastavuje koupi Twitteru kvůli fejkovým účtům. Akcie firmy již klesly o více než 13 procent

Elon Musk pozastavuje koupi Twitteru kvůli fejkovým účtům. Akcie firmy již klesly o více než 13 procent
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
TECH ELON MUSK TWITTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Twitter si chce známý podnikatel koupit za více než 40 miliard dolarů.

Elon Musk několik týdnů poté, co oznámil, že chce koupit Twitter, udělal krok zpět. Podle CNN a BBC pozastavuje 44miliardovou dohodu, protože ještě ověřuje chybějící informace. Oznámil to na svém účtu na Twitteru.

Doporučeno
7 věcí, co Elon Musk změní po převzetí Twitteru 7 věcí, co Elon Musk změní po převzetí Twitteru 27. dubna 2022 7:00

Kolik účtů je falešných?

Podle příspěvku Muska na Twitteru podnikatel ještě čeká na data, která by potvrdila výpočet falešných účtů na sociální síti. Chce si ověřit, že tvoří opravdu méně než 5 % celkového počtu účtů. Toto číslo pochází z reportu sociální sítě, který vydala v dubnu. Jedná se o odhad, který však nebyl nezávisle ověřen, reálné číslo falešných účtů tak může být vyšší.

V minulosti mluvil Musk o tom, že vyčistí Twitter a vyřeší jeho problémy s falešnými účty a se spamem. Nyní má zřejmě pochybnosti o tom, zda jich společnost nenahlašuje příliš málo.

Doporučeno
Elon Musk bude chtít zrušit ban na Twitteru Donaldu Trumpovi Elon Musk bude chtít zrušit ban na Twitteru Donaldu Trumpovi 11. května 2022 10:21

Twitter zápasí se spamem léta a firma již několikrát v minulosti podle CNN uznala, že je klíčové, aby se jim podařilo omezit činnost fejkových účtů. Bez toho se jim nebude dařit růst. Vlivem Muskova příspěvku klesla hodnota akcií Twitteru o více než 13 %. Není však jasné, proč právě teď zvažuje, zda od dohody odstoupí.

Musk již prodal své akcie Tesly v hodnotě více než 8 miliard dolarů na financování akvizice. Zakladatel technologické společnosti SpaceX a spolumajitel automobilky Tesla chce odkoupit Twitter za 44 miliard dolarů. Dohodu musí ještě podpořit akcionáři a regulační orgány. Po případném převzetí chce provést několik změn i v tom, jak bude síť fungovat, ale například i v tom, které účty budou zablokovány. Účet Donalda Trumpa chce například obnovit.

Domů
Sdílet
Diskuse