Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2022 18:22
Čas čtení 1:06
Radim Šlechta

Druhý Top Gun láme v kinech rekordy. Vydělal už přes 100 milionů dolarů a překonal nejúspěšnější film Toma Cruise

Druhý Top Gun láme v kinech rekordy. Vydělal už přes 100 milionů dolarů a překonal nejúspěšnější film Toma Cruise
Zdroj: Marvel Studios/Paramount Pictures/The Mediapro Studio/The Walt Disney Company
NEWS FILM TOM CRUISE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Top Gun za svůj „otevírací“ víkend vydělal přes 100 milionů dolarů a stal se nejúspěšnějším filmem Toma Cruise. Návrat Mavericka po 36 letech milují kritici i fanoušci.

Tom Cruise a jeho legendární postava Maverick lámou rekordy. Pokračování filmu Top Gun je Cruisův nejúspěšnější film za posledních sedmnáct let. Zároveň stojí těsně pod stupněm vítězů nejvýdělečnějších filmů od začátku koronavirové pandemie. Druhý díl Maverickova příběhu navíc sklízí úspěch i u kritiků. Informuje o tom BBC.

Za jediný víkend vydělal poslední film Toma Cruise Top Gun: Maverick v kinech sto milionů dolarů. Začátkem tohoto týdne by podle odhadů mohl mít na kontě ještě přibližně o 20 milionů dolarů víc. Top Gun je v současnosti nejvýdělečnějším filmem, ve kterém se Tom Cruise kdy objevil. Téměř o dvojnásobek překonal snímek Válka světů z roku 2005, který za první víkend v kině vydělal 64 milionů dolarů.

Vedle úspěchu ve filmovém portfoliu Toma Cruise má Top Gun: Maverick obrovská čísla i ve srovnání s nejvýdělečnějšími filmy od počátku koronavirové pandemie. Maverickův příběh se umístil na čtvrtém místě hned po filmech Spider-Man: No Way Home (260 milionů dolarů), Doctor Strange in the Multiverse of Madness (187 milionů dolarů) a The Batman (134 milionů dolarů).

Tom Cruise
Zdroj: Paramount Pictures

V pondělí je navíc ve Spojených státech amerických svátek Memorial Day a předpokládá se vyšší návštěvnost kin. Doposud nejvýdělečnějším snímkem během tohoto prodlouženého víkendu byli The Pirates of the Caribbean: At World’s End's, kteří vydělali 153 milionů dolarů. Distributoři ale odhadují, že i tato čísla druhý díl Top Gunu překoná. Dohromady snímek za premiérový víkend vydělal 248 milionů dolarů.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? 22. března 2024 8:00

Vedle ekonomického úspěchu se Top Gun: Maverick těší i úspěchu mezi kritiky a fanoušky. Na databázi IMDb má film hodnocení 8,7 z 10. Na serveru Rotten Tomatoes, který shrnuje, jak si film v očích kritiků vede, dostal druhý Top Gun 96 %. Od nás  9,5 z 10.

Domů
Sdílet
Diskuse