Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2022 16:16
Čas čtení 1:00
Ivan Koribanič

Děti v Handlové chodily po parapetu v sedmém patře. Jejich matka kritizuje autora videa, že jej zveřejnil

Děti v Handlové chodily po parapetu v sedmém patře. Jejich matka kritizuje autora videa, že jej zveřejnil
Zdroj: Polícia SR
ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Matka viní autora videa, že před konáním upřednostnil zveřejnění záznamu.

Teprve šestiletá dvojčata Jessica a Mia se v 7. patře paneláku na Slovensku ve městě Handlová procházela po vnějším parapetu okna. Podle místních to dokonce nebylo poprvé, píše Nový Čas.

Poté, co se internetem začalo šířit video, tuto domácnost navštívila městská policie. Sociální odbor si rodiče dvou dívek následně předvolal.

Matka tvrdí, že je z celého případu nešťastná, ale zároveň prý nerozumí tomu, proč sousedé upřednostnili zveřejnění videa před upozorněním rodičů.

„Nejde o asociální rodinu, žijí slušným, uspořádaným životem, mají čtyři děti. Dvojčata jsou velmi milá a živá, netušili jsme, že by byla schopna vyvést takovou hloupost,“ řekl pro Nový Čas jeden ze sousedů.

Něco jiného si už myslí obyvatelé bytovky, v níž video vzniklo. „Konečně se to začalo řešit, neudělali to poprvé. Někdo se už naštval a zveřejnil video na sociální síti, protože netušíme, kde mají rodiče, ale ten pohled byl strašný,“ dodal soused z protilehlé bytovky.

Na nezletilá dvojčata měla v době, kdy se procházela po parapetu, dávat pozor jejich starší sestra, 15letá Veronika. Ta si situace nevšimla, matka dětí prý byla v obchodě. „Nejsem schopná ani vyjít na ulici, jsem z toho v šoku,“ řekla Veronika.

„Na co ten člověk čekal? Až dítě spadne?” ptala se matka na margo zveřejněného videa. 

K situaci se však dále odmítá vyjádřit i kvůli veřejnému odsouzení, kterého se děsí a kterému už podle jejích slov jako rodina čelí. Zveřejnění videa s dívkami bez jejich souhlasu řeší s právníky. Takový postup okolí označila na sociální síti za nesprávný i městská policie z Handlové.

Domů
Sdílet
Diskuse